Friday, July 24

Senior: Pecurik Vs Dicurik

0 ribu komen

Pada suatu hari yang damai, aku dapat 1 sms daripada sorg brader neh yg dikenali sbg Imran. bkn sms "hye, bleh bkenaln?".. No,no,no! Aku order pendrive kat dy so dlm sms tu dy soh aku byar duit kt sorg snior pompan. klu xsilap Ku pe tah nma dia.. So pada malam tersebut, lepas lepak2 dgn geng ir_KutuRayau di kawasan BANYAK CAHAYA, aku pun gi la ditemani Cuda naik blok snior terbabit.

Ketika aku berjalan turun tangga, ada something yg berjaya menarik perhatian aku.. Cuba korg tilik molek2 apa yg tertepek kat dinding ats rak himpunan kasut2 busuk menusuk lubang hidung aku & Cuda...

Nampak x?!meh aku tlog zOomkan utk korg..
II
II
II
V

Nampak?! haa moral of the story that i gonna tell all of u.. kan da speaking LONDON, bahaya klu aku da start speaking neh. Maybe nmpk cam remeh tapi tahukah anda? (mesti tahu punya) mencurik amalan syaitan & tergolong dalam amalan dosa-dosa besar..

Buat si suspek (yg mencurik) - Ape yg sengkek sgt smpai sympu pun xleh beli?duit PTPTN yg juta-juta milion tu wtpe?!xkn da abeh?!klu miskin beno smpai sympu xleh beli, gune jew sabun cap burung cam aku neh.. Jimat, rmbut cantik bersinar jugak. Guna jari pun boleh.. Klu sbun pun xmampu gak,mntak jew jgn mcurik.klu berkulat kpala tu btol2 cane?!..

Buat si mangsa (yg dicurik) - Dah tau brg xslamat kat luar tu nape xsmpan kt dalm?!dok tayang cm2 owg egt public pnyer lar.. Dah tu wat notis siap mnyumpah-nyumpah mcm dia ade magic cam mak si tanggang lak nk sumpah2 org.. xbaik tau, kite sendirik pun nk org doakan baik2 utk diri kite ye dak?..

Andakan senior? Inikah contoh seorang kakak yang nak di follow oleh adik2? Renungan bersama..

P/S: 1st tazkirah - Macam ustazah lak aku kik3..


sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Thursday, July 23

PTPTN : Pinjaman Ala "Ah Long"!

1 ribu komen
Kejam! Cruel! Menyusahkan! Tidak berhati perut, usus, jantung dan segala organ internal body..
Itulah yang boleh diuungkapkan dari dalam lubuk hati aku neh semasa nak mohon PTPTN untuk 1st time dlm hidup aku.. Hidup aku yang sebelum-sebelumnya ceria & gembira telah diganggu gugat semasa hari pengesahan birang PTPTN yang aku mohon beberapa hari yang lalu..

Al-kisahnya begini....


Tepat 9.00 am, ceh.. dgn berbju kurung hijau pucuk pisang neh khas utk hari PTPTN. Mmg teserlahlah lagi kejelitaan aku ketika itu. Pagi tu bukan main confident aku dtg dgn muke sombong & bongkaknya smbil berjalan gah membawa borang PTPTN yang telah lengkap lagi complete sejak seminggu yang lalu, tgl sah jew..

Aku sampai jew kat astaka, duduk jap amek nafas sket.. tiba2 rasa nebes lak hehe.. aku tgok ade 4 kaunter kat depan, aku pun bgun gi depan. on the way jalan ke depan tu aku semua org menyibukkan diri memasing. ade yang menyelak2 borang, fail, buku, menulis, mengumpat, borak-borak ksong, ade yg bru nk berkenaln, yang tidur pun ade.. Pastu aku nmpak dak2 cos aku, tegurlah..

Aku: Weh, awal korang sampai? dah setel?
Member 1: Aku dah, ni nak teman budak2 neh.. mna tau ade yang xlengkap lagik.
Member 2: Diorg demand giler, salah sket kene reject.kene wat balik.. kalau rumah dkt tape, nk mintak cop, tndatgn 2 sume.semalam aku brape kali turun naik fac (falkulti nak amek cop saksi). Ko da setel sume? baik cek kot2 ade yang xlgkap lagik..
Aku: Da, sume tip top! hee aku balik minggu lepas, sume da setel.. senang wat awal2, xde la huru hara nnt. Aku siap wat list check lagik..
Member 1: Ni byk ckp jew, da amek nombor lom?kang tgu la ko smpai petang..
Aku: Owh, kne amek nombor ea.. hee

Aku dgn kalut-kalut mcrik mn ltaknya mesin nombor giliran. Sekarang no. 1031 dan aku terus mnekan punat merah pda mesin tersebut dan... YA ALLAH! 1195???!!! ada 150 lbey kat depan aku?? kelas da la start kol 10. urm aku kembali dgn perasaan hiba...

Aku: aduyai, 150 lagik depan aku...
Member 2: Asal la x amek awal2 tadi? ni siap lepak padan muke..
Member 3: Tape la, aku 1174.. kau xjauh la dgn aku.
Aku: Sempat kew??kelas jap lagik kot..
Member 1: xpayah risau nombor ko 2 dlm kol 12-1 bwu smpai..
Aku: aku ad kelas smpai petang lol.. egt dtg pagi cepat siap.Urm..


Aku pun smbil menanti kol10 nk g kelas tu belek2 la borang dlm fail aku. Alhamdulillah sume da lengkap, klu x ssh jugak.Ni da last day.. Tiba-tiba ATAU Suddenly member aku menjerit kat lubang telinga aku...

Member 2: Asal font borang ko kecik haa? tg0k aku punye..
Member 1: Wey, ceni xley neh. kene print balik. aku semalm trbesar sket font da kena print balik..
Aku: Aik, xkan la smpai cam2 skali! aku da siap cop dgn sain mak ayah aku kot,giler arh. .

Aku da cuak! perasaan mula memberontak, dada rasa sempit, usus da mecarik2. . apa aku nak wat skrg??berdiam diri?wat xtau jew?tolong lah. . (aku bermonolog dalaman). Member aku pun da tgok aku smcm, so aku pun ikut cakap dia gi depan tnya kt kaunter petnyaan yg tersedia. perjlanan agak perlahan, kaki rasa mcm da kebas ketika aku nk gerak gi kaunter yg ku anggap berpuaka itu..

aku: cik, nk tumpang tnya...

aku wat muke abis suci dgn polosnyer.akak tu just pandang jew kt muke aku. Maybe dlm hati dia ckp "comel jugak budak neh!" hahak... kembang jap~ Lepas selawat bbrpa kali,aku pun tunjuk borang yg aku banggakan slama neh kat dia dgn berdoa2 dlm hatiku yg suci ini. .

akak PTPTN: Eh, nape kecik sgt?adik print ktne ni?mcm ni mmg xboleh dik. . kite nk ikut standard borg yg btul. Klu mcm borg adik ni mmg kite xleh trime lah..

aku: .... (speechless jap) urmm, erk.. tapi cik sy dah borg sya da lengkap, abeh xkn sy nk wat balek?kne print semula ke? (aku bertnya dgn pnuh pengharapan borg aku dtrime pkai)

akak PTPTN: maaf la adik,borg sume kite nk standardkan. adik tpaksa print lain la, cop n sain tu adik pndai2 la tp mst ikut syarat yg sah. (dgn muke xkesian lgsong)

aku terkaku, terpaku, terkedu. . dunia rasa gelap, sesak didada semakin sempit, udara rasa mcm xckup utk aku hirup.mata aku berpinar-pinar, sdikit rembesan air mata bergenang di kelopak mataku.. rasa umpama msa depan aku da musnah! angkara jawapan nestapa dari seorg manusia iaitu akak PTPTN.. apa aku perlu buat! aku membrontak dlm hati, aku mgadu pda mmber2,diorg hnya mmpu bsimpati krna nsib diorg pun blom tentu lgik..

Hari ini dlm sejarah aku memonteng kelas 1 hari suntuk, nsib baik ada AINI. dia tlog tnda attndent aku utk lecture. kelas EN ADNAN?! burn la, klu x aku tpksa wat surt.. bermula la episod derita sengsara aku utk buat blek borg tersebut. .

  1. Berlari balik bilik, carik servis printer yg still availble
  2. Print balik semua borg - burn RM10
  3. Isi detail yg dperlukan kt sume borg
  4. Susun borg2 ikut sequence - nk mereng da msa neh hu3
  5. Tiru tndatgn mak ayah aku (1st time kot)
  6. Turun naik faculty crik PA/lecturer utk cop pengesahan
  7. Hadap lecturer tgh mengamuk smata-mata nk amik cop & tndatgn saksi (dah xde org len sob3)
  8. Gi potostet surt twrn dgn akaun bank
  9. Gi balik naik faculty lagik crik PA - seb baik jumpa, my hero SIR CK!
  10. Tgu no aku kua dkt 3jam dgn perut lapa & bdn bau asam sbb berpeluh2 ke hulu ke hilir siapkan borg.

At last, "TING! SATU.. SATU.. SEMBILAN.. LIMA.. KAUNTER 3" s0b3 terharunya~


sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Monday, July 20

PinK?! waT dE haCk!!!

0 ribu komen
aku sejak lahir mmg ckop2 pantang klu bende alah kale pink a.k.a merah jambu lekat kt badan aku, kale brg2 aku even pade brg2 kat skeliling aku.sesape yg minat pink pun aku anti jugak.pendek kate ape yg berkait dgn pink jgn la dekat dgn aku. .

sbb ape aku anti + benci + menyampah sgt kale pink belom lagik diketahui dgn tepat. . aku pompan biasa je, xde pon trauma atau ada kenangan pahit dgn kale pink tapi kene lah trime kenyataan itu. .

Tapi tu dulu, kita berubah mengikut masa btol x? lagipun pink xwat salah pape pun dgn aku apatah lagi dia xnk pun dilahirkan cam2. . hee skrg aku da x anti pink lagik. kdg2 4 certain2 thing itz look cute in pink colour. . Tapi x bermakna aku ske pink, juz 4 certain2 part jew ea. .

P/S: kulit aku xseswai dgn pink (T_T)~

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Sunday, July 19

Dimana ANA?!

0 ribu komen
Dimana ANA?! ANA merupakan rakan sebilik aku, rumet la senang cakap. . hee SAL ckap aku skema. Persetankan saja semua itu. Sebenarnya dimana ANA berada skunk?? Dari aku celik mata pagi tadi (dekat pkul 11 jgk hu3) kelibat dia da tiada. Pelik jugak! jarang dia ceni, slalu nk gi mana-mana dia cakap dulu kat kitorg. . xkn ronda Kuantan lagik kot?minggu ni jew da bape kali dia turun KUANTAN utk pelbgai hal. . Merajuk kew dia?Marah kew sampai bawak diri cm2?atau ada terasa hati dgn sape2 dlm bilik ni??rasanya kitorg sebilik baik-baik jew. . ni da petang kot, bayang dia pun xnmpak. risau jugak entah kemana dia menghilang. PUSYA esok baru balik, klu dia ada mst dia org paling risau dlm kitorg ber-3 ni. urm SAL?dlm risau2 tu pun ley nyanyi lagu Pudar lagik he3 terhibur jugak aku. . AKU??hee risau jugak, jap ag nk turun kuantan. nk carik SATE ZUL. da lama ngidam neh, feberet kot. . hee urm ANA, dimana kau??? Harap kau selamat2 jew dimana jua kau berada.Jgn lupa jalan pulang => C1.1.10 kalau kau xbalek sbelum aku klua neh, smpai kuantan aku nk wat report polis. . PULANGLAH!
sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Saturday, July 18

4B: Bila Belajar Benda Baru

0 ribu komen
Ketika ini kelas sedang berjalan. . hu3 berdosakah aku x fokus dlm kelas??En. Aziman kelihatan amat segak hari neh hee.. bodek sket. Sekarang pun beliau tengah membebel dgn penuh semangat pasal bende alah neh. Aku plak dalam paham x paham jew tapi cuba jugak aku paham2 kan pe yang beliau cuba smpaikan. . urm. . bila blaja bende baru ceni la keadaannya. . sabo jew lah~

Learn C++ Programming Tutorial Lesson 1 - First Program
Requirements: Before we start programming in C++ we need a compiler. We will be using a command line compiler for this tutorial. I will be using Borland C++ Compiler 5.5 but you can use any other ANSI/ISO compliant compiler such as gcc.

The main function is where a program always starts. Every program must have a main function. The word int in front of main is /to say what the return value is. The curly brackets belong to the main function and show where it begins and where it ends. Now we will type the command that prints "Hello World" on the screen between the curly brackets.

cout << "Hello World\n";

The cout command is used to print things on the screen and. . . bla. . . bla. . . bla. . . bla. . . .

adoiyai!! nak muntah rasanya. . korang nak rasa apa yg aku rasa?! (bagi yg fresh lagik dgn subjek neh) try la survey kt web and alamilah sendirik hu3. . lambatnya masa berjalan~

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Sunday, July 5

Program Khidmat Komuniti - MINDS '09

0 ribu komen
SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN LEPAR HILIR di Gambang, Pahang. Wah! hehe musti u all tertanya-tanya ada apa dengan sk0la neh?!pe kaitan ngan i all lak?sk0la lama kew? haa. . ekceli i all datang kat sk0la neh peh abeh orentasi MINDS kat UMP untuk Program Khidmat K0muniti. Semestinye u all tertanya-tanya lagik watpe i all wat semak datang sk0la 0wang? nk cakap jdik cegu bukan, jauh skali jadik pengetua hu3. . Untuk pengetahuan u all, i all jadik fasilitator wat kali ke-3 dalam hidup i all hee. . bongkak rasanya dapat jadik fesi neh kik3. . Pengalaman?! tah lew, rasa bese jew. . tapi i all xcited giler masa lagu otrOmen hehe. . nnt nak mintak c0py lagu 2, mn ta0 bila sepi mecengkam jiwa bleh la layan. .

Buat Pa'an & Syima, thanks sesangat sebab bagi i all lepak ngan dak2 k0wg - Team Wira. Mmg masyuk la. . aaummm!! Dalam program neh, ade jugak xtvt lukes mural kat skula tuh.. hasilnye, CANTEK lah! tgok jew lar gelagat diowg yg sempat aku capture sepanjang program berlangsung. . check diz out!


sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...