Monday, August 31

Tag-Tig-Tog (1)

4 ribu komen
RULES: Once you've been tagged,you are supposed to copy-paste this note,and answer all the questions.At the end, choose several people to be tagged- including the person who tagged you(ekceli no one hehe. . poor me!)

ABC About You Questions:
A - AVAILABLE: Maybe ->hahak. .
B - BIRTHDAY: 4nd Nov
C - CRUSHING ON: heartbreaker
D - DRINK YOU LAST HAD: Nenas -->buke pose td neh!
E - EASIEST PERSON TO TALK TO: My sexy love
F - FAVORITE SONG: Byk, latest -->D'masiv-Jangan Menyerah
G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS: Worms' Holes hahak. .
H - HOMETOWN: Masai, JOHOR
I - IN LOVE WITH: The sexist man
J - JUGGLE: Not at all
K - KILLED SOMEONE: Insyaa-ALLAH (patutkah aku?!)
L - LONGEST CAR RIDE: JB-Thailand
M- MILKSHAKE FLAVOR: Vanilla
N - NUMBER OF SIBLINGS: 5
O - ONE WISH: wanna more wishes,can i?
P - PERSON YOU CALLED LAST: xXx
R- REASON TO SMILE: show off my kejelitaan hahak. .
S - SONG YOU LAST HEARD: Dead and Gone - T.I ft Justin Timberlake
T - TIME YOU WOKE UP: 9.30am
V - VEGETABLE(S): tomato
W - WORST HABIT: Lazy bones
X - X-RAYS YOU'VE HAD: once only
Y – YOYOS ARE: my childhood game that I never can know to play it well hee. .
Z - ZODIAC SIGN: Scorpio

Random Questions About You:
Spell your name without vowels: Nrl n hmd
What color do you wear most?: White
What are you listening to now?: mp3
Are you happy with your life right now?: Sometimes
What is your favorite class in school/college?: Pen. Jasmani / Chemistry
Are you outgoing?: Absolutely! Ringan kaki. . kik3
Favorite pair of shoes?: Nike - all out black
Where do you wish you were right now?: Moon?!

THE CANS:
Can you dance?: Urm, let's see. .
Can you tie a cherry stem with your mouth?: Huh?!..
Can you whistle?: Nope, poor me!
Write with both hands?: Its take times
Walk with your toes curled: Huh..??
THE DO'S:
Do you believe there is life on other planets?: Maybe
Do you believe in miracles?: Of couse
Do you believe in magic?: such a liar!
Love at first sight?: Nope
Do you think there's a Satan: Of couse but not in Ramadhan holy month
Do you believe in Santa?: syirik woo~
Do you know how to swim?: Of coz for a polo player like me
Do you think you could handle the stuff they eat on those reality shows: why not?
THE HAVES:
Have you ever been on a plane?: Yup --> da lama x naik hee. .
Have you ever asked someone out?: hee, do u think i cant?
Have you ever been asked out by someone?: Always
Have you ever been to the ocean?: wallawe, nex question plz!
Have you ever painted your nails?: Nope, love the originality

THE WHATS:
What is the temperature outside?: Anyone, termometer plz?
What radio station do you listen to?: Dah 3bulan x dengar radio kot hu3. .
What was the last restaurant you ate at?: SMS - Singgah Makan Selalu
What was the last thing you bought?: Nasik kerabu & jus nenas -- Makanan utk berbuka hee. . :)Who was the last person you took a picture of?: My classmates

CRYING SECTION:
Ever really cried your heart out?: Sometimes
Ever cried yourself to sleep?: Not sure
Ever cried on your friend's shoulder?: No way!
Ever cried over the opposite sex?: Yup.. -- don want remember that
Do you cry when you get an injury?: Nope, big girl cant cry hee..

HAPPY SECTION:
Are you a happy person?: Hehe..
What can make you happy? : satisfication
Do you wish you were happier?: Of caz laa..
Can music make you happy?: Sometimes

LOVE SECTION:
How many times have you had your heart broken?: 5x
Have you ever loved someone so much that you'd die for them?: Once and never repeat that stupid things again
LOOK AT ME:
What is your current hair color?: Dark-brown
Current piercings?: Eyes --> ustzh ckp, "Ainun - mata" hehe..
Have any tattoos?: Not ever, haram!
Eye color?: Dark Brown
Height: 164cm = 5'4"

IN A GIRL/GUY:
Favorite eye color: Natural black
Short or long hair: Short & stylo
Height: Taller than me for sure
Best clothing: Formal - ala2 ahli koporat gitu hee.. smartnyer~

HAVE YOU EVER:
Been to jail: No and never
Mooned someone: alamak, mcm nk kantoi jew hak3. .
Thrown up in a store: Not sure itz a really a store or what heh. .
Done something really stupid that you still laugh at today: Hahaha!!! --> gelak jahat
Gone skinny dipping: pergh, budak2 punye cite

THIS OR THAT:
Pepsi or Coke: Not both
McDonald's or Burger King: Burger Ramly hehe. . murah sket
Single or Group Dates: Single laa, mau private maa..
Chocolate or Vanilla: No chocolate plz
Strawberries or Blueberries: Blueberries
Meat or Veggies: Both
TV or Movie: Depend..
Guitar or Drums?: Drums.. yeyeh!
Adidas or Nike: Nike of coz
Chinese or Mexican: Not sure
Cheerios or Corn Flakes: Corn Flakes
Pie or Cake: Pie
That's all! Pergh senak jari-jemari mengopi, mengepaste skaligus mengedit menatang neh sume. . Plz999x i beg sesape yg bertanggongjwb, jgn wat panjang2.. 2jam nk mengarut kat site neh jew hu3. . Now, sahur time!

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

3 ribu komen
Hey there guys!
Its Merdeka day tomorrow!Merdeka Day is Malaysia’s celebration of Independence on August 31st. So here, I would like to wish all Malaysians "Happy Independent Day 52th" -->da tua negara kite neh rupenye hehe..

Well, I think it’s great to share my memories about Merdeka Day celebrations in school. Actually my memory is blur – I think most probably we sang some patriotic songs and that was it.There were performances of patriotic songs and dance from the various major races.And instead of the uniform, students wore their respective traditional costumes – some wore their own, some wore costumes from other races. It was quite a sight that I had to grab that picture of it into my memories -->no pictures to share, sorry!

Also on Merdeka day always include the parade on TV, images of the flag, and the black and white profile of Tunku Abdul Rahman. For folks in Malaysia it is a public holiday and for all Malaysians, a perfect excuse to throw a great sleep! haha..

Well, truth be told, I’m not feeling the Merdeka mood too much. I wonder if it’s because everyone’s been focusing on the impending the holy month (well, it’s here now) Ramadhan that we’ve forgotten that it’s also Merdeka Month!

Sure, we hear Ministers talk about a low-key Merdeka Parade because of the fasting (I think they are all just scared of H1N1!) but I haven’t seen too many flags flying about yet, and cars seem to be flag free too.

Well, it’s a good thing then that my friend Miss X is such a patriotic person. I have always heard she sang patriotic songs in the bathroom. Maybe she must have got carried away haha.. sorry friend!

My journey to be a Malaysian

Sarawak: tempat lahirku.. ~ dimanja-manja,bestnye..
--> 3 tahun

Perak: zaman pelesitku hik3.. (byk kali kena piat neh, xserik-serik!)
-->9 tahun

Johor: HOME SWEET HOME! zaman mengumpul sijil + anugerah kecemerlangan.. wah~
--> 15 tahun

Kelantan: zaman nerd + polosnye aku huk3.. belajar jadi manusia
--> 17 tahun

Negeri Sembilan: zaman kolej.. ~jumpa cinta?!
--> 19 tahun

Pahang: zaman mencipta masa depan... Here I am!
--> 19++ tahun.. ngeh3


P/S:Tanggal tiga puluh satu... lalala~
sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Friday, August 28

Kegunaan Miss Call

2 ribu komen
Miss Call atau bahasa smsnya 'miz kol' bukan sahaja bermaksud panggilan yang tidak berjawab. Sebenarnya banyak kegunaan miss call ni. Ia juga boleh bermaksud:-


  • Apa khabar?
  • You OK?
  • Saya sedang memikirkan awak,serius..
  • Ko tengah buat apa sekarang?
  • Saya rindukan awak
  • You 'free' ke sekarang?
  • Nak test line --> Yg neh aku bese wat coz kt asrama aku line sengal2 ubi lgik2 maxis,pergh sakit beb... T_T
  • Boleh bercakap ke sekarang?
  • Tolonglah..
  • Call saya semula,urgent! topup dah nak habis (ni paling biasa la)
  • Boring la..
  • Ringtone ko best la..
  • Jaga diri..
  • Jangan lupa beli bawang..

Kesimpulannya kegunaan miss call ialah:-

  1. Kawan miss call semasa mengingati kawannya
  2. Pasangan kekasih miss call semasa merindui pasangannya
  3. Bapa miss call anaknya supaya anaknya sentiasa berhati-hati
  4. Guru miss call muridnya untuk wish good luck menghadapi exam
  5. Isteri miss call suaminya supaya tidak lupa membeli barangan yang dipesan

dan banyak lagi sebenarnya reason tersembunyi miss call neh, mcm cas panggilan gak. Ade cas tersembunyik hehe.. Adakah anda setuju?!

P/S:Korang biasa buatkan?kn?kn? So ape tgu agik, miss call aku skunk gak.. hahak

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Wednesday, August 26

Teka-Teki Tersusah Di Dunia

3 ribu komen

Aku dapat teka-teki neh dari seorang cine giler tanpa tahap iaitu Ah Lee yang telah mensubmitkan lawak jenakanya kepada aku, ada 'bran' jawab lah klu xtakot mereng hee..
Ia berbunyik begini:

Dalam byk2 binatang,binatang ape yg bertudung... Lu olang tau ka??? (dialek apek neh daa..)

Sudah hampir 88ribu org memberi jawapan yg salah.So kami (aku + Ah Lee) menunggu membongkar jawapan sebenar ke dalam ruangan ini... All the best!

P/S: Jawapan bukan singa jantan & kura-kura ye. . harap maklum
sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Tuesday, August 25

Benarkah Syaitan Dirantai?

1 ribu komen
Soalan
Penceramah selalu kata pada bulan Ramadan semua syaitan dirantai tapi saya lihat orang buat maksiat dan mungkar semacam je, macam mana tu ustaz?

Jawapan

Syaitan di rantai pula mempunyai beberapa makna tafsiran. Ada juga yang bertanya, jika syaitan dirantai pada bulan Ramadan, kenapa masih ada gangguan syaitan? Ada hamba Allah berkata bahawa dia nampak makhluk itu pada bulan Ramadan.


Makna syaitan dirantai:


1. Secara zahir iaitu memang syaitan dirantai sepanjang bulan Ramadan. Ia menjadi tanda kepada para malaikat dengan kedatangan Ramadan dan bertujuan mencegah syaitan daripada menganggu manusia Muslim.


2. Isyarat kepada banyak pahala dan kurang dosa.


3. Syaitan menjadi lemah pada bulan Ramadan dan kurang aktif.


* Petikan daripada buku Soal Jawab Remeh-Temeh Tentang PUASA Tapi Anda Malu Bertanya, terbitan Telaga Biru Sdn. Bhd.


- Copy and paste dari Bicara Agama, Utusan

Gambar from forwarded email. I think everybody received this picture every year.

Dari aku budak lagi aku musykil pasal perihal syaitan dirantai dibulan puasa. Akal kanak-kanak aku selalu berfikir, syaitan musuh Allah, kenapa Allah rantai dia dibulan Ramadhan sahaja, rantai lah forever. Tapi aku memang confident syaitan tiada masa itu, jika disuruh berjalan tengah malam ke kubur pun aku berani. But if we believe what reporter said, memang syaitan masih bermaharajalela. Maybe not in physical form but very much in our ownself. Itu bukan syaitan rasanya, itu nafsu serakah. Tapi binatang yang dilaporkan itu memang melampau, dia buat penderaan sexual keatas kanak-kanak tersebut sehingga mati. Gila... memang betul-betul gila.

Aku memang tidak arif agama, cuma cerita syaitan dirantai memang menarik untuk diperkatakan. Pada aku, apalah salahnya kita anggap sememangnya 100% syaitan dirantai sepanjang bulan Ramadhan. Jadi segala tindak tanduk kita purely influence by our own self. Maknanya, jika kita buat salah, engkar suruhan Allah, sememangnya NAFSU kita yang menyeru kita berbuat demikian. Bukan dengan godaan syaitan, bukan dengan bisikan iblis, bukan dek kerana tertipu dengan pujuk rayu makhluk dilaknat Allah itu. Jadi bila kita fikir sebegitu insyallah kita akan mampu melawan godaan tersebut, kerana ianya cumalah nafsu kita sendiri. Takkan sebahagian dari diri kita sendiri pun kita tak mampu lawan. Lemah sangat rasanya jika begitu.

So, even though ada cerita menarik di tv kita still akan mampu menggerakkan otot-otot untuk ke surau atau masjid berterawih. Dan walaupun ada pelbagai jenis juadah di pasar Ramadhan kita berupaya untuk memilih hanya untuk mengenyangkan perut, bukan memuaskan nafsu. Aku selalu setkan apa aku nak beli dahulu sebelum pergi bazaar. Nak selamat, setkan ikut harga. Let say, today aku akan spent maximum RM10.00. So, kalau dah beli ayam percik RM5.00 ada balance RM5.00 sahaja untuk kueh dan air. If terlebih juga, esok kurangkan ke RM8.00, then diteruskan sehingga tidak membazir.

Sama-samalah kita melawan NAFSU dibulan Ramadhan. Insyaallah.

Ada macam tazkirah di surau selepas terawih tak entry kali ini? :)


P/S: Aku tidak berani memberi contoh nafsu syahwat, since aku belum kahwin. Tapi yang dah kahwin tu surely you guys know better than me. Dare to share your experience? Heheheh...

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Sunday, August 23

Kenangan KMNS...

0 ribu komen

Hari neh bkn main membukit assigment aku dapat.. adoiyai dgn jadual yg amat teramat la pack dari pkol9.00 - pkol6.30, xnak lepak lak aku.. dah la bulan puasa neh, aku ngadu kt member beliau cakap, "Jgn jdikkn puasa sbgai alasan!" & kluarlah kisah-kisah para anbian hu3.. nak xnak tadahkan telinga jew lah tp cakap dia ada gak betulnya.. Urm esok akutitik peluh ada HOT (hand on test) programming, entah pe la aku nak belasah dlm Borland C++ tuh nanti.Hope dapat lah jawab, aku da start study neh hee...

Tgh2 bz ceni, teringat aku keadaan kt matric dulu. lebih kurg ceni la, terkejar sana sini, tp kt U better dari matric lah of course.. Bila teringat tuh, windu plak pada kolej yg telah byk makan sumpah seranah aku, mkn peluh+daki aku, tmpt aku wat dajal, xwat tutorial & latihan lecturer, kaki mOnteng, dapat fail dlm exam, kene denda ngan lecture, bergaya sakan dgn baju baru, lepak ngan member2 sekpala, mengabehkan duit shop kt kOop cekik darah, etc. mmg byk memori btul..

Sebabkan syg sgt pada matric jugak aku apply jdik feci & skaligus dapat jumpa ehem.. ehem.. hahak (oowh.. kantoi!) mmg best la,ade gak xbest hehe.. aku join alumni KMNS, slalu gak tgok ex-student memblogging hee.. So sempena kerinduan yang xtercapai diakalmu ini terhadap KMNS, aku nk sampaikan lah pesanan abg kite si UDIN tuh..

Katanya: rerakan ex-kmns sekalian.iklankan jgk blog [http://alumnikmns.blogspot.com/]neh kat kengkawan korang.letak skali dlm blogroll korang yep.kalau ade ape2 info menarik utk update kat sini, contact je kitorang.. thanks fellas~
sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Monday, August 17

special edition recipe

0 ribu komen
cara-cara nk kenyangkan perut dgn mudah & cepat jika anda xde bahan kat dapur utk masak or anda sendirik xreti masak mcm org tuh. . sape la tu ek hahak. . ok, kat cni chef terhebat ain a.k.a chef erin nk share cara2 masak resepi baru "UNDERWATER MEE" atau nama melayunye mee kuah segera bersama telo ayam segar trus dr reban.. wah3 dga nm pon da tgkap leleh. lgik2 xlama da nk pOse neh..


STEP1#
memula sediakan bahan2nye spt megi sbungkus (perisa ikut suka), telo sebijik, sedikit air & klu mahu lbeh sedap letak r sotong kew, ayam kew tp kite nk mudah & cepatkn so amek yg penting2 jew.xde telo pon tape.. jgn lup kuali or periuk nk msk 2..






STEP2#
da siap sume, panaskan la air ats dapo. haa ade gaya mcm nk msk special kn??hee agak2 air da mdidih, humban segala benda yg korang prepare td dlm air mdidih tuh... gaul2 sket, agak2 dlm 2minit tutp api pas2 berlari dapatkan mangkuk dgn saiz yg seswai, sudu & garfu skali.. jgn lupe piring klu xtahan panas.. pastu skali ag humban sume benda yg korg da msk td dlm mgkuk terbabit..



STEP3#
haa siap utk dihidang.. pe lagik blasah la tp jgn lupe sblm mkn wtpe??bc doa?!sebelom bc doa?ya btul kemas2 la dapo yg korg yg mcm tongkang pecah tuh, jgn egt kenyang perut jew. jdik org bertanggungjwb sket.. perut kenyang, mata pon xsakit memandang.. ALHAMDULILLAH!
sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Friday, August 14

The Step Of Revenge

0 ribu komen

Mmg meluap-luap dendam kesumat kat dada neh.. Benci aku xtertahan-tahan.. Kisah ini mesti ada perhitungan.. Mesti!

Kt kwasan sunyi.. Hanya ada aku & si keparat itu.. Menangis pOn aku wat derk jew.. Mmg itulah saat-saat yg aku tgu2.. What u give u get back..

Tanpa mnunggu byk bicara.. Sebelum kata nista bersuara.. Wajah hodoh itu ku balun.. Dadanya ku tolak.. Melantun ke blakang.. Rebah ke bumi.. Sepakan sulOng di rusuk kiri.. Sekali.. dua kali.. berkali-kali.. Dia mengerang tidak mlawan, tiada kesempatan itu ku berikan.. Muka bangang itu ku pijak, ku pijak lagik.. Ku henyak dgn lututku.. Berdarah mbuak-buak kluar ku xendah..

Ku angkat tubuh xbmaya itu.. Kata-kata maaf,pujuk-rayu terbit dri bibir dlumuri darah itu.. Arghhh! Persetan semuanya.. Hatiku belOm puas, belOm puas slagi dendam ini tetap mbara.. Hanya 1 penawarnya.. kalO ko dpt putarkn masa kembali tp.. mustahil!

Ku heret tangannya ke satu lorong yg penuh semak samun.. Di situ, skali lagi pergelutan berlaku.. Kali ini nmpknya dia cuba melawan, enggan mengikut kemahuanku..

Ku rentap bajunya sehingga terkoyak.. Dia cuba menyelamatkan diri tapi ku sempat megerjanya.. Huh, ke mana kau mau pergi?! Kemarahan ku semakin membuak-buak.. Sepenuh kudratku, dia ku cekik.. Tercungap-cungap, tangannya mencakar-cakar pasir menahan kesakitan.. Kesakitan yg sama pernah ku rasai..

Namun dia masih mampu bertahan, tidak ku sangka.. Aku mula hilang akal, ku capai batu sebesar paha lalu ku hayun ke kepalanya.. Dia rebah.. Skali lagik ku hentak kepalanya dengan sekuat hati.. berkali-kali sehingga kepalanya pecah.. Darah mengalir deras..

Dia terbaring kaku di tanah.. Ku heret tubuh tersebut ke arah tempat terlindung.. Ku terlungkupkan dan ku tutp tubuh itu dgn dedaun kering.. Pada firasatku,biar mayatnya tak dijumpai org & membusuk di situ.. PUAS! puas hatiku skarang... HAHAHAHAHAHA~

P/S: Don't ever try this at home


sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Friday, August 7

Revolusion of My Home

0 ribu komen






sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Thursday, August 6

ada UDANG disebalik SMS

0 ribu komen

Pada 1 mlm yg dingin, tanggal 31-July-2009 ketika aku tgh bkire2 nk tid0w tiba2 aku tdgar suatu bunyik sayup2.. ni bkn cite hantu atau mistik seram,hanpun buruk ku yg b’bunyik kt bwh bantal tanda ad msg smpai.. ak pd mulanye mals nk klebet, da nantok kot tp tah tgn ini tetap jugak meraba ke bwh bantal mncari punca bunyik tersebut.mn tau urgent kew kn.. ku tekan punat unlock n tertera nma lelaki plg digeruni oleh bdk2 kuliah especially para pelajar H1P8 satu tika dlu, P (bkn nama sbenar) jejaka macho lgik bersuara lunak (bkn aku kata,org kata laa..) yg mnjadi rebutan para gdis di mtrix aku.. Mmpi pe mamat neh tba2 msg aku?!musykil2.. ku baca setiap bait2 ayat dlm msg dy, after dat aku pun mreply la(xdpt aku nyatakan disini,krg pun da ley agk ape yg aku type kn.. hee) bermulalah chit-chat kami…

P:Ko kt ump kn?kos pe? 01:41:11 (1st msg da ceni,tnpa salam or kata alu-aluan pun. Adakah dy msh spt dlu?pkai redah jew mamat neh..)

P:Haha..mstilah..ak dh nk bis cti dh,,haha,msti ko jelez gle en..ala nti ko cti gak,pcyelah.. 01:50:06 (mmg msin mlut dy,pg tu kitorg dpt memo kne cuti smggu!)

P:Ko tau x,inspector kshtn 02:04:46

P:Ak dpt kos 2 la,tp kt uitm.. dy wt double major,ak bleh apply keje kt industry or hospital,or syrkat bkaln air,super mrket..bnyk la,kre ak pnye keje mcm kna cek smtg 2 bleh gne k x,mcm mknan,kna cek la ad kuman k x,bhye ke x,air pn sme.. 02:07:11

P:Xdala mcm polis,inspector kshtn ni mcm g cek kntin restoren,pas2 kes dggi,kalo ak msuk gverment,ak jd kpala i.kshtn la.. i.ksihtn ni bdk diplma la,bdk dgree dy pggl PKP,pgawai kshtn pskitrn 02:09:20

P:Ad 4 org,tp dlm fact ak rmy la..ak fact ksht,skali dgn bdk fisio,nurse,dietetic..kos ak envrment health,ad ag st,ak ase rmy gak dak mtrx kta,terapi crakrja 02:11:16

P:weh,ko jgn ckp cm2,kalo xkrana ayh ak,memg ak nk sns komp..ko tau x,ko xkeje ag kali ko pndy,ko dh leh jd kye..ad mber ak,dy amk sns kmp gak,dy wt software,dy jual kt intrnet..pcye x pcye..dy dh leh pky lancer dowh 02:15:38 (start da nk brain wah aku hu3..)

P:mbr ak utm,pwer gle..mber dy pn wt cm dy gak,ko nk jd cm2,ko kna hpus kn mentality ko yg ko kta,dpt kos ok..keje sng dpt,kos pe pn,kalo pndy cri pluang,kye beb 02:17:13

P:Ko tau x,sns comp yg ko dpt 2,rezki Allah yg ko ptt syukr sgt2.. dpd ci2 Dia nk ko jd mnsia yg bjaye 02:19:07

P:Jd open minded skt ain,jgn duk ikt org je.. ak bukn brain wash,mber2 ak kna bg support,yela.. pe lg ak leh wt..dlu kt mtrx korg sume nyamph dgn ak 02:22:56 (aik,mcm2 tau2 jew kik3)

P:ak harap ad mto je,tp lessen dh mati,kna wt lain..ak share duit dgn mber ak beli kncil,g kelas nek kncil je 02:32:08

P:Ak dpt first choice,ak dpt pn pasl ak mintk cos yg sesuai dgn pointer je 02:23:51

P:xdpt ag,ak gne duit smpnan ak je.. ak blik ni abis duit kt adk ak yg bongsu,ari2 ngamuk nk kfc..pas2 nk kete cntrl,nk cd katun,peh.. abis kt dy kt 3rts dh 02:29:01

After dat,coz lmbt sgt tgu mamat neh reply n mata da over limit timing dy aku pun tertdow tanpa sngaja dgn hanpun ku mseh dlm gengaman.. ksian btul,nantuk sgt agaknye hee.. tp sbl0m 2 aku smpat ag msg kt S (bkn nama sbenar) geng kaki kutuk aku hehe.. ni antra mnusia yg anti-P,sje aku nk tg0k pe resp0n dy bla P msg aku scara tiba2 stelah b’bulan2 kitorg xc0ntc.. Bila bg0n pagi utk sbuh aku dikejutkan pulak dgn 1 msg terakhir mamat 2,reply jgk rupanye dy tp len mcm plak bunyiknye.. Msg dr S pun ade..

P:Ain,dlu ad rumate ko,bdk kelntn,mka pteh2..cun2 skt,ak mint dak2,tp xsmpt..bdk pdt..nti ko bg no kt ak 02:55:17 (rumate aku xlain xbkn si A(bkn nama sbenar) xkn la aku nk bg,nnt xpasal2 ade yg ptus shabat hu3..)

S:haha..iye?la,bru tau ke?die kn mmg rndu kt k0..ko je yg bleh ngam ngn die..kteorg wt b0do je kt die..hakhak..die msg ko pe? 04:25:57

Aku pun dgn rase pnuh tggungjwb reply la msg2 di0wg neh.. pastu aku continue tid0w aku,lgpun cuti kot.lepak r hee.. dlm k0l11 aku once again dikejutkan dgn msg si S, 10mnt kmudian msg dr si P lak,aik mcm dah jnji plak hee..

S:ha?P rndu kt rumate ko?sape?bia bt0l?gle pe org tue 2!haha 11:01:47

P:xpe2,ak xjd mintk 11:13:28 (plak dah! Mcm2 la dy neh..)

S:ha?iye?eh,ntah ye ke x mamt 2!die bkn bt0l sgt!sewel!haha.. buang tbiat t0l.. jgn lyn la die 2.. ala,k0 neh..xkn xphm k0t..die ske kt k0 2..sje bg hint kte ske kt A!hakhak 11:17:01 (laser bt0l hu3..)

P: Xda, ak single lgi la skg 11:20:18 (aik! 1 statement brani mati,perlu kew????)

Masa aku tgh nk mengemas kini inbox hanpunku, aku bc balek msg2 neh hee. . klaka plak rasa.. harap jgn ade yg marah, ni kenangan kite masa mude.. spe tahu~


sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Monday, August 3

aKu cheF terhebaT

0 ribu komen
ALAMAK! Mak ayah xde, adik2 xde! arini aku sengsorang la kt uma.. urm.. krukkk... kriiuukk.. aduyai perut neh, wat hal plak time2 ceni.. urm kene masak la jawabnye.. haa special utk perut tersayang, pagi2 aku wat western breakfast hik3.. fastfood jew, senang... Ni roti canai bkn aku tebar ea, nk uli pun xreti hu3 beserta air teh lipton yg unil lgi sejati, dapat la aku selamatkan perutku di pagi buta itu... --> buta la sgt, kol10 lbey kot hik3


Da tgh ari?! alooo... skali ag perut aku mecarik2 ke dinding usus..
LUNCH TIME! hu3.. ni yg aku lemah neh, kunci moto xde lak.mn ayah letak neh, ni la ssh. klu x sng jew aku merempit gi kedai depan nuh... tg0k esbok, ade kobes, ckop la utk sorg mkn.. urm nk masak pe ng kobes?? tape la, arini xpyh mkn sayur,bkn sedap pun.kangkung ok la jugak (padahal xpnh msk kobes hehe.. )



Next, haa.. sedang aku bsusah pyh. akhirnya berjaya gak jumpa kunci motor (ceh,egt bsush pyh masak hu3..) dgn kelajuan cahaya, aku merempit ke sbuah restoren terkemuka kt uma aku neh.. dgn berbekalkan RM3 aku berjaya mbeli ikan keli msk asam pedas, pergh memg kaw kuah dy... aku bwak balek & just panaskn, at least berasap gak dapo aku.. amek syarat hehe...


Untuk malam nnt??? urm.. entah la. puasa mlm la kot hee... anak dara, anak dara ish3 mcm mak ckp, " ni la, rajen sgt msuk dapo..." Bisa bonar~
sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Sunday, August 2

Harga tiket naik lagi?!

0 ribu komen

Aku smpai kat uma nk dekat magrib td, penat btul. Nseb baik la Pusya ade teman aku, xde la aku borink sgt dalam bas. Dia pon byk gak cite, xabeh2 hee.. dari pagi td, Fibo anta kitorg gi Terminal Makmur yg xbpe makmur tuh. Seb baik xkene tgal bas, ingat bas kol11 rupenye kol10. Xsempat nak gi breakfast, terkocoh-kocoh kitorg nek bas. Nseb baik (bpe byk nseb baik daa..) barg xbyk bwk, aku pun malas nk bwk brg byk2..

Korg tau pkol bp kitorg smpai kt Larkin?! Agak-agak bp jam JB-Kuantan? 4-5jam jew kn? Mmg sepatotnya kitorg smpai kol3 tp nk dijadikan cite 7jam kitorg dok dlm bas! 7jam tuh mcm JB-Perak ta0, gi T’ganu pun xde lama cm2.. OMG! Penat giler, tgok plak dreba bas bwk bas cam kekura b+ sakit ati aku.. bkn nk suruh dy drift bas neh tp xboleh kew pertingkatkn klajuan sdia ada, nm jew xpress. Malas aku nk nyatakan nm syarikat bas tuh, agk terknal gak la tp ni 1st n de last aku naik bas neh.. Tobat aku nak naik lagik!

Sampai Larkin, tros aku beli tiket bas blek tkot abeh plak n once again OMG! Harga tiket naik lgik?! Start hari ini 1 Ogos 2009, mcm mana aku leh xprasan hrga tiket aku blek cni td. Bukan sesen dua naiknya tp RM5 lbeh.. ayoyo! Bankrupt aku ceni, asal naik?! Pelik jugak aku, harga minyak xnaik, cas tol pun aku rasa still sama tp nape hrga tiket naik lak?pelik+aneh.. Dunia skrg ske amek kesempatan dari kesempitan org lain.. Hurm sabar je la..


sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...