Tuesday, September 1

Berbuka Bersama Biskot Raya

Pada hari ini, genap sudah 3 hari berturut-turut aku b'buka puasa sengsorang. . Mmg kejam rumet2 ku tgl aq sengsorg kt bilik dgn masing2 bergumbira dsamping kluarga tersayg. . ceh tape2, nnt aq dapat gak balek. . JB, I'm coming! hee. . tp tiket balek lak xde sob3 cane nk balek neh. .

Dgn keadaan aq sebegini, tba2 si hanpun buruk ku b'bunyik. . Rupaya sms dr si Sal, nape lak minah neh.rindu kat aku kew?rupanya. . . urm Muhd Fibo lagik, nk soh tlog pulangkan fail rupanya. . neh borang PTPTN yg puaka tuh, hari tu dy soh sal jdik mak dy kik3. . tertonggeng2 si Sal sari suntok sbb nk praktis tiru t/tgn maknye si Fibo hu3. . hadap jew la. . .

Petang tersebut, aku pon tron la ke bazar -->sensorg neh; nmpk si Fibo tercongok tgu aku kt bwh kaki lima. . ekceli lewat 15mnt dr wktu yg djnjikan, mne x Sal pon 1 bkn nk ckp ktne letak fail tuh, punye la bergasak aku klebet laci dia. seb bek jmpe. . Ekceli Fibo da jnji nk blnje aku sbb dy kalah bet bola semalam hahak. . aku da ckp MU mst mng punye. tak pasal2 kne blnje hehe. . Dari kejaohan lagi da nmpk something kt tgn dy. . "Adakah ia untukku?", aku bermonolog kik3. . Sampai jew, sah mmg utk aku pon. utk sape lagik tol x. . Ianya seberkas. . . . .


Biskut raya hoho. . bru bpe ari pose, da wat biskot raya. Katanya neh dy wat sendirik dgn kakak dy. . teringin nk rasa biskot raya. . mcm2! tp bgos jgk, alhamdulillah dapt gak aku merasa a piece of heaven tika sengsorg ceni. . BISKOT SARANG SEMUT, itulah nama komersilnya. . hee antara feberet aku neh. . sdp tp manis sket, tumpah gula kot. . aku b'buka dgn kueh raya arini hehe. .


~~Nikmatnyer. . . .
P/S: jgn tgok lubang idong aku plak. . bulan pose pepaham jela, cari gali bijih ngak bisa diteruskan ngak3. .

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

1 ribu komen:

Nini said...

kalau kau mkn sarang semut, semut nak dok kat ne weyy..??

err..

=.="

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...