Thursday, August 6

ada UDANG disebalik SMS

Pada 1 mlm yg dingin, tanggal 31-July-2009 ketika aku tgh bkire2 nk tid0w tiba2 aku tdgar suatu bunyik sayup2.. ni bkn cite hantu atau mistik seram,hanpun buruk ku yg b’bunyik kt bwh bantal tanda ad msg smpai.. ak pd mulanye mals nk klebet, da nantok kot tp tah tgn ini tetap jugak meraba ke bwh bantal mncari punca bunyik tersebut.mn tau urgent kew kn.. ku tekan punat unlock n tertera nma lelaki plg digeruni oleh bdk2 kuliah especially para pelajar H1P8 satu tika dlu, P (bkn nama sbenar) jejaka macho lgik bersuara lunak (bkn aku kata,org kata laa..) yg mnjadi rebutan para gdis di mtrix aku.. Mmpi pe mamat neh tba2 msg aku?!musykil2.. ku baca setiap bait2 ayat dlm msg dy, after dat aku pun mreply la(xdpt aku nyatakan disini,krg pun da ley agk ape yg aku type kn.. hee) bermulalah chit-chat kami…

P:Ko kt ump kn?kos pe? 01:41:11 (1st msg da ceni,tnpa salam or kata alu-aluan pun. Adakah dy msh spt dlu?pkai redah jew mamat neh..)

P:Haha..mstilah..ak dh nk bis cti dh,,haha,msti ko jelez gle en..ala nti ko cti gak,pcyelah.. 01:50:06 (mmg msin mlut dy,pg tu kitorg dpt memo kne cuti smggu!)

P:Ko tau x,inspector kshtn 02:04:46

P:Ak dpt kos 2 la,tp kt uitm.. dy wt double major,ak bleh apply keje kt industry or hospital,or syrkat bkaln air,super mrket..bnyk la,kre ak pnye keje mcm kna cek smtg 2 bleh gne k x,mcm mknan,kna cek la ad kuman k x,bhye ke x,air pn sme.. 02:07:11

P:Xdala mcm polis,inspector kshtn ni mcm g cek kntin restoren,pas2 kes dggi,kalo ak msuk gverment,ak jd kpala i.kshtn la.. i.ksihtn ni bdk diplma la,bdk dgree dy pggl PKP,pgawai kshtn pskitrn 02:09:20

P:Ad 4 org,tp dlm fact ak rmy la..ak fact ksht,skali dgn bdk fisio,nurse,dietetic..kos ak envrment health,ad ag st,ak ase rmy gak dak mtrx kta,terapi crakrja 02:11:16

P:weh,ko jgn ckp cm2,kalo xkrana ayh ak,memg ak nk sns komp..ko tau x,ko xkeje ag kali ko pndy,ko dh leh jd kye..ad mber ak,dy amk sns kmp gak,dy wt software,dy jual kt intrnet..pcye x pcye..dy dh leh pky lancer dowh 02:15:38 (start da nk brain wah aku hu3..)

P:mbr ak utm,pwer gle..mber dy pn wt cm dy gak,ko nk jd cm2,ko kna hpus kn mentality ko yg ko kta,dpt kos ok..keje sng dpt,kos pe pn,kalo pndy cri pluang,kye beb 02:17:13

P:Ko tau x,sns comp yg ko dpt 2,rezki Allah yg ko ptt syukr sgt2.. dpd ci2 Dia nk ko jd mnsia yg bjaye 02:19:07

P:Jd open minded skt ain,jgn duk ikt org je.. ak bukn brain wash,mber2 ak kna bg support,yela.. pe lg ak leh wt..dlu kt mtrx korg sume nyamph dgn ak 02:22:56 (aik,mcm2 tau2 jew kik3)

P:ak harap ad mto je,tp lessen dh mati,kna wt lain..ak share duit dgn mber ak beli kncil,g kelas nek kncil je 02:32:08

P:Ak dpt first choice,ak dpt pn pasl ak mintk cos yg sesuai dgn pointer je 02:23:51

P:xdpt ag,ak gne duit smpnan ak je.. ak blik ni abis duit kt adk ak yg bongsu,ari2 ngamuk nk kfc..pas2 nk kete cntrl,nk cd katun,peh.. abis kt dy kt 3rts dh 02:29:01

After dat,coz lmbt sgt tgu mamat neh reply n mata da over limit timing dy aku pun tertdow tanpa sngaja dgn hanpun ku mseh dlm gengaman.. ksian btul,nantuk sgt agaknye hee.. tp sbl0m 2 aku smpat ag msg kt S (bkn nama sbenar) geng kaki kutuk aku hehe.. ni antra mnusia yg anti-P,sje aku nk tg0k pe resp0n dy bla P msg aku scara tiba2 stelah b’bulan2 kitorg xc0ntc.. Bila bg0n pagi utk sbuh aku dikejutkan pulak dgn 1 msg terakhir mamat 2,reply jgk rupanye dy tp len mcm plak bunyiknye.. Msg dr S pun ade..

P:Ain,dlu ad rumate ko,bdk kelntn,mka pteh2..cun2 skt,ak mint dak2,tp xsmpt..bdk pdt..nti ko bg no kt ak 02:55:17 (rumate aku xlain xbkn si A(bkn nama sbenar) xkn la aku nk bg,nnt xpasal2 ade yg ptus shabat hu3..)

S:haha..iye?la,bru tau ke?die kn mmg rndu kt k0..ko je yg bleh ngam ngn die..kteorg wt b0do je kt die..hakhak..die msg ko pe? 04:25:57

Aku pun dgn rase pnuh tggungjwb reply la msg2 di0wg neh.. pastu aku continue tid0w aku,lgpun cuti kot.lepak r hee.. dlm k0l11 aku once again dikejutkan dgn msg si S, 10mnt kmudian msg dr si P lak,aik mcm dah jnji plak hee..

S:ha?P rndu kt rumate ko?sape?bia bt0l?gle pe org tue 2!haha 11:01:47

P:xpe2,ak xjd mintk 11:13:28 (plak dah! Mcm2 la dy neh..)

S:ha?iye?eh,ntah ye ke x mamt 2!die bkn bt0l sgt!sewel!haha.. buang tbiat t0l.. jgn lyn la die 2.. ala,k0 neh..xkn xphm k0t..die ske kt k0 2..sje bg hint kte ske kt A!hakhak 11:17:01 (laser bt0l hu3..)

P: Xda, ak single lgi la skg 11:20:18 (aik! 1 statement brani mati,perlu kew????)

Masa aku tgh nk mengemas kini inbox hanpunku, aku bc balek msg2 neh hee. . klaka plak rasa.. harap jgn ade yg marah, ni kenangan kite masa mude.. spe tahu~


sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

0 ribu komen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...