Tuesday, November 30

oh 34 hari

1 ribu komen
alhamdulillah
masih lagi bernafas
dua minggu berlalu
cuti semester yang dinanti-nantikan
penantian berakhir
dengan
menternak lemak dirumah
kadang-kala best
kadang-kala bosan
layan Astro di televisyen
cerita yang direpeat
tiap-tiap hari
entah
berapa ratus kali dah
penantian sekali lagi
oh 34 hari
bilakah
kapankah
when it will be to the end?
adakah perlu aku
buat muka comel
sampai berakhirnya 34 hari?
oh 34 hari

Inikah hasil selepas 34 hari?!
 
p/s: cadangan atau opinion aktiviti lain yang aku boleh wat masa cuti ini daripada rakan blogger amat dialu-alukan. Semua free, no giveaway will be given.


sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Saturday, November 27

Cheryl Samad pelakon Telenovela?

3 ribu komen
Kesinambungan post: Télénovela fever story
Kebetulan tengok Muzik-Muzik kat TV3
Melihat pengacara kecik moleknya
Teringat balik post telenovela tuh
Cuba korang tilik betul-betul
Ada persamaan tak wajah mereka ini?
Ke mata aku yang rabun-rabun ayam?

 CHERYL SAMAD
kalau tak kenal aku sekeh pale korang!

SCARLET ORTIZ
Watak: Maria Clara
Telenovela: Secreto De Amor
Well, she’s a bomb shell.
Ada iras Sheryl Samadkan?

 PAOLA REY
Watak: Maritza
Telenovela: La Mujer En El Esepejo
Muka dia ada iras Scarlet Ortiz

CHERYL SAMAD -> SCARLET ORTIZ -> PAOLA REY
Yeah, lagi 4 lagi nak cukop 7. ngeh3
Tak ada kije lain agaknya (-.-")

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Saturday, November 20

Tips memikat lelaki

3 ribu komen
Tips memikat lelaki kacak, lengan ketul-ketul, bontot mantap dan tanpa baju.

Korang rasa apa tips-tipsnya? Hadoii.. biadap sungguh! Siapakah gerangan yang membaling unta di kepala beta?! Sebab aku tak tahu la aku tanya, kalau aku tahu ingat aku badigol bengap sangat ke nak ke share dengan korang? Itu namanya tabur pasir dalam tempayan periuk nasik sendiri! Korang tahu ke tak neh? tak tahu sudah, blah dari blog aku!

Komik curik jumpa, bukan aku punya.

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Thursday, November 18

berbulu dan kenyal

0 ribu komen
Aku memang penggemar cikedis
atau nama saintifiknya "Jajan"
 Kebetulan masa minggu final
aku wat stok segala macam cikedis
feberet aku 
kopok Super Ring
pas makan habit aku tengok cermin
gigi oren, lidah oren
comel! (motif?)

 Al-kisahnya
Disuatu petang yang dingin
sebab tengah hujan
aku mecekik la kopok neh
makan punya makan
tiba-tiba rasa lain
berbulu dan kenyal
aku luak balik
rupa-rupanya
hairband aka ikat rambut aku!


eww.. nasib baik takde kutu
apalah!
addict dgn kopok sampai ikat rambut pon nak sama kaler
sape yang beli hairband neh?!
walau bagaimanapun
hubungan aku dengan Super Ring
tidak pernah dan akan terjejas sama sekali
kami tetap akan utuh
sebagai pasangan kekasih
peminat cikedis

stress tiada lagi
Exam hari tuh?!
Oklah dari yang lepas-lepas
Doakan yang terbaek ok!


sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Tuesday, November 16

Télénovela fever story

1 ribu komen
Yuhuu, its Télénovela fever story!
(Sila pronounce dengan penuh enthusiastic + tambah sengau2 sikit and serak2 manja. Ala2 nyah gitu yu~)

Those who are born in before 90's should all know this phenomenun of Télénovela in Malaysia and maybe around the world macam cite Hidustan satu ketika dahulu. Memang fofular habes dan bagi sesapa yang tak kenal telenovela ni waktu tu memang duduk kat bawah tempurung kelapa atau mungkin uma beliau takde tibi (think +ve). Telenovela ni even boys pon layan aw. Waktu aku form one, habes thailand je, piliphine. habes philiphine, mexico (ekceli not fully Mexico, ada from Peru,Venuezela dan Columbia). Sanggop neh ditch extra class/tusyen semata-mata nak tengok telenovela tu, dasyat!

Disini aku titipkan telenovela-telenovela yang aku pernah dok gila, tak pernah miss 1 episode pon. Dari cakap melayu sampai cakap Mexico, sampai aku dah boleh paham bahasa diorang. Dasyatnya penangan telenovela!


 
EL AMOR NO ES COMO LO PINTAN (TV1)
My first telenovela.
ROSALINDA (TV3)
Telenovela hebat ini pernah menjadi fenomena di tanah air kita.
Ketampanan Fernando Jose yang begitu menikam kalbu.
Alex yang kacak dan macho membelah jiwa ragaku.
Dan bermulalah addiction aku terhadap cite Mexico. 
Theme song dia sampai aku dah boleh hafal dan ingat sampai sekarang.
Hebatnya cite neh sampai ada version Philipina. 

 Tak pernah tengok pulak version Philiphine neh.
Tapi hero dia sekali imbas macam Awal Ashaari laa.. urm..

LA INTRUSA (TV3)
Hero dan heroin dia takdelah hot sangat
tapi sebab dah tengok first episod
so layankan jela..
theme song dia pon aku hafal taw, best!

SECRETO DE AMOR (NTV7)
Best sebab ada Jorge Luis Pila
He so hot, man!
Aku terjebak dengan beliau sejak tengok cite Catalina y Sebatian
Korang perasan tak heroin dia, Scarlet Ortiz ada iras Cheryl Samad?

CATALINA & SEBASTIAN (TV2)
Cerita ini starting dia ada emak aku
Dengan aku, adik-adik aku, kucing aku sekali 
Tiap-tiap hari balik sekolah terpacak depan tibi
CUANDO SEAS MIA (TV2)
Diorang couple paling femes dalam telenovela
Selalu sangat muka diorang dalam tenelovela
Even si Hero bagi aku memang tak hensem
Yang jahat pulak kacak bergaya, aneh!
Aku ingat lagi, sebab cite neh
sampai sekarang aku addict dengan 'Coffee Casablaca'
haha.. tah hape-hape

RUBI (TV3)
THE BEST OF THE BEST!
Tak pernah lagi mana-mana cite aku tengok heroin dia jahat
Memang thumbs up!
Hector hensem sangat, so naif (kalaulah aku dapat..)
Theme song dia pon aku hafal


Memang best sebab itulah versi Philipine pon ada.
Rubi versi Philipine ini ada Diether Ocampo.
Ala Leo dalam cite Sanay Walang na Wakas.
Sume nak adapt, apa dah kering idea ke?

LA MUJER EN EL ESEPEJO (TV3)
Yang ini pon best!
Marcos (Alfonso Baptista) memang ganteng sih!
cair~

Itu jela telenovela yang aku sempat tengok di zaman persekolahan aku. Aku tak tau kenapa tetiba angin excited nak bercerita pasal telenovela neh. Aku bukan peminat citer Mexico sangat pon, kalau Thai tuh lainlah. Dah macam dadah bagiku.

Tapi sekarang dah lain. Zaman drama Korea Jepun pulak. Tak main dah minah2 Mexico yang tinggi lampai yang takde benda lain nak tunjuk selain lurah dendam nasik lemak cili api diorang huhu.. Baju diorang memang tak menahan, seksi + seksa habes. Korang jangan pi search pulak, tak sanggup 'akak'! Plus dengan muka cun melecun and body macam patung Barbie yang buat kita orang Asia ni terpegun kejap.

Orang Korea or Jepun neh lain, lagi best! Diorang pendek macam kita korang. Seksi diorang takde la teruk sangat sebab takde benda yang nak ditayang kat lelaki. Mana tak, body diorang kurus sangat, takde aset nak tunjuk (Opss!..) dan takde benda nak dikebas dijeleskan oleh pompuan. Except muka diorang super cute dan super putih dan super flawless! Power of BB cream. Yang itu kite sebagai orang perempuan ni kena jelez.. (-.-")

SNSD
Ceh! Negara diorang tak panas macam Malaysia. 
Boleh la putih camni! (jelez)

Ok, berbalik kepada Telenovela tadi. Antara stelenovela yang pernah tayang and meletop kat tibi Malaysia.

 
MIS TRES HERMANAS(NTV7)
This is one of the first Venezuela's telenovela in Malaysia.
(berapa banyak 'la' daa..)
It was a hit when it was aired a few years ago at ntv7.
Kiranya NTV7 sebagai pelopor kepada telenovela tanahair.

LA USURPADORA (NTV7)
MARIA MERCEDEZ (NTV7)
MI GORDA BELLA (NTV7)
YO SOY BETTY LA FEA (NTV7)
Cite neh memang digilai ramai.
Sampai macam-macam version ada.
Dari omputih (The Ugly Betty) sampai omhitam omcokelat (Jassi jaissi Koi)


POR TU AMOR (TV1)

AMARTE ASI (TV3)

ANITA NO TE RAJES (NTV7)

 
LA HIJA DEL JARDINERO (TV3)
Ala-ala Rosalinda sikit.
PERLA (TV2)
Sangat menyampah dengan hero dia.
Bajet gila!


POBRE DIABLA (TV3)


REBECA(TV2)

 
LA HEREDERA (TV2)

 
LUNA (TV3)
Seksi+ seksa cite neh!

JUANA LA VIRGEN (NTV7)

BELINDA (TV2)
Again hero cite Perla yang poyo!
Jalan kengkang and muka bajet hensem
ewww..
LALOLA (TV3)
The latest one aired in Malaysia
The hottest and award-winning Argentine telenovela in the world
Yang ini pon ada version Philiphine.

An adaptation of Argentine TV series 
Produced by Dori Media Group.
Yang paling penting:
Hero dan heroinnya lagi seksi hot dan muda.

Philipina ini suka sangat copy cite orang, senang betul kije dia! Anyway ada lagi ke yang tercicir? Arh, lu pikir la sendiri. Erkk.. tamo-tamo, artis orang yang cakap ayat neh pon takde otak. Siapa? lala~

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Tuesday, November 9

Facebook Celcom SMS Account

1 ribu komen
Memula tuh, aku takde arh amek kisah sangat. Pastu bila sampai tahap kedit aku kurus, dan-dan aku nak guna tiba-tiba sampai 1 SMS: You successfully update your Facebook account bla.. bla.. bla.. AND neh la yang tak boleh blah neh ..and you were charge RM1/WEEK. Hamboi.. hamboi.. hamboi..suka-suki hati perut usus bontot beliau jew, ini tak boleh dibiarkan neh! Geram pulak aku (mengetap bibir), dah la tiap-tiap hari minggu dapat SMS camtuh. So kiranya tiap-tiap minggulah aku kena charge bodoh. Macam aku register benda alah tu la pulak, padahal tak hinginnye aku nak register-register segala advertisements dari mana-mana nombor. Baik aku update jew Facebook account aku kat laptop. Screen besar, free pon free.

 service cekik darah

So nak dijadikan cerita, aku pon amek tindakan yang sepatotnya dah lama dah aku buat. Just Google it and Uncle Google kesayangan aku neh menjodohkan menemukan aku dengan blog Cik Gladys David. So aku follow step beliau dan.. yeah! Berjaya akhirnya disabled service cekik duit haram tuh.. hoho m proud with myself hee.. thx to Cik David (smile)

P/S: kalaulah aku save RM1 dari dulu lagi, da boleh wat deposit kancil sebijik agaknya. urm.. (-.-")
sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Saturday, November 6

cousework oh cousework

0 ribu komen
coursework, coursework, coursework
sume yg bergelar pelajar U
konfem risau dgn coursework diorang
included aku
lagi2 carrymark neh
60% overall final mark
sape tak risau dik oi.. (cuak)
kalau yg dapat >40
dah boleh tarik nafas lega
tak payah la nak pikir final lagi


antara report yang kena submit in a day!

 assigment tebal mengalahkan amek Master

coursework aku?
so far so good (cemas)
aku pelik la
assignment buat bukan kemain lagi
almost separoh mampos gila nak siapkan
smp aku dah terbiasa stay under presure
kalo tade kije rasa semacam
until today
study week
week untuk aku berfoya-foya
hilang sume presure
hahaha .. (gelak jahat)

final nanti?
aku nak sangat merasa dapat dean
macam zaman aku skola dulu
zaman aku dpt rotan anugerah
aku nak repeat balik sejarah tu
(semangat membara)
mampukah aku?
"mampu kalau malas tu takde"
kata hati kecilku
aiisshhh.. susah!

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Friday, November 5

aku masih dara!

4 ribu komen
jari-jemari ku terseksa
mataku turut terseksa
perutku ikut turut terseksa
tapi batinku cukup ria
so many wiskers wishes i got yesterday
(wajah riang)

title entry macam gempak kan?
takde mende pon (tertipu)
entry aku kali ini berkisarkan
result pada 4hb November
(sambil menghirup kopi)
da cukop seminggu belum contest Ehoza.com neh?
haha .. tnya mcm tak saba nak menang je kan?
honestly, after join contest
aku dah tak aktif kt Ehoza.com lagi
mungkin dah dicop member pasif (ketawa kecil)
bukan apa
aku takde pakwe masa
nak exam maa..
aku bukan budak genius (serius)


copy paste pada jam2043
nama paten aka cik farhani
(dia yg soh pgil farhani)
diedit menggunakan
font Kozuka Gothic Pro M saiz 16
panggil cik hani pon cool jugak 
Amirul Azfar panggil hani
comel jugak (senyum sinis)
aku pon nak panggil ko hani la
paten -> farhani -> hani
(sengih kerang)

termasuk aku
total undian adalah 9 (sedikit bangga)
boleh la tahan hee..
tak tahu diorang betul2 baca
or pakai klik je
sebab yg komen pon sorg je
brother macho si Emer Farid
itupun aku not sure
he just said "nice"
komen dia tu mcm tak bernas je (gelak jahat)
sorry bro, bukan tak menghargai
aku dapat rasakan ketidak-sincere mu itu
(gelak dalam kesedihan)

12jam berlalu
kini genaplah usiaku 17tahun
(bohong sbb nak nampak muda)
hari yang takde la gempak mana
takde beza pon dgn hari-hari lain (sedikit bosan)
mesti u all tertanya-tanya
apa hadiah aku dapat tol x?


 tadaa.. si comel dari Chipo Jali dan Aya Razak

akhirnya Lipo ada kawan hoho (gembira)
ekceli aku agak shock sampai speechless
tak sangka mereka wat kejutan disaat-saat akhir
still wat aku happy (tersenyum manis)

bertambah seri hari ini
adik kacakku Azman Idris (senyum sinis)
dia belanja kacang rebus + murtabak
dari pasar malam Gambang
at least my special day not look so dull
mekaseh tomei2.. hee
(jimat duit dinner aku)

kitar semula amalan mulia

kulit kacang dibuang ke dalam "plastik kitar semula"
 perilaku senonoh ke tak neh?
memang sah kacang tak pernah lupakan kulitnya 

itu kisah semalam
berebut-rebut nak jadi yang first
juga berebut-rebut nak jadi yang last
dan begitulah berakhirnya
4 Hari Jadi

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Thursday, November 4

4 Hari Jadi

2 ribu komen
selamat hari jadi ..1
selamat hari jadi ..2
selamat hari jadi ..3
selamat hari jadi ..4
kepada diri sendiri
.. hehehe (blushing)
tak seperti tahun-tahun yang sudah
aku akan membeli hadiah
sempena hari kelahiranku ini
untuk diri sendiri jugak
.. hahaha (bangga)
kedengaran agak sadis disitu T-T

pet kesayanganku, Lipo kini genap umo setahun

tahun neh aku just
celeb bufdei sengsorang
dengan bertemankan air mineral
i'm already finish 1~
 

tapi at least
i'm not felt lonely
cuba menghargai diri sendiri
bersyukur masih diberi nafas ini
bersyukur masih diberi nadi ini
bersyukur masih diberi degupan ini
bersyukur masih diberi kehidupan ini
bersyukur masih diberi hayat ini

jasad ini, tubuh ini
tak semakin besar
tak semakin tinggi
tapi semakin berat
dan semakin cantik mungkin
.. hohoho (masuk bakul)

bulan november yang sgt kompleks
macam-macam perihal
tiket balek raya takde
ekonomi pulak merosot
bertekak dgn si dia (everyday)
bergomo antra member
hanyut dengan study week
kalut dgn final exam
kedit henpon expired
internet down
dan yg paling dasyat
2x diblock oleh Mr. Facebook
KEJAM
datz the best word can i said


 am i annoyed?!

memula taleh komen je
and then
taleh post
taleh msg
taleh sume!
why?why?why?
why its on my special day?!

am i abused others?!
 
sume nak aku hangin
baranku semakin teserlah
taleh nak cover2 lagi dah
hari-hari semakin merumitkan
semakin rumit dgn kewujudan
jerawat-jerawat batu
yang tumbuh subur diwajahku
tension, stress, presure

semoga 4 november ini
its can born a new of me
a better person


terima kasih mak
terima sayang ayah
terima cinta adik-adik
terima kasih, sayang, cinta kawan-kawan 
 **sebab korg ramai so share2 la ye hee..


sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Friday, October 29

my 1st night wif e****

4 ribu komen
*blushing*
al-kisahnya aku ni newbie Ehoza.com
baru 2 hari
dengan nama manja sep05en
si paten la manusia pertama
yang memperkenalkan aku dengan mende alah neh
aku baru jew aktif utk 1 malam
first night!
tiba-tiba dapat taw web down
so tunggu jela dia ok balek

sebabnya aku join?
gedik nak join contest tu lah
macam best jew
aku ingatkan beratus orang yg join contest neh
rupanya 14 ketul jew 
dan akulah yg paling muda skalik
antara ehozarian-ehozarian yg bertanding
**bukan umo tp tahap kesenioriti

hari neh bermulalah sesi mengundi 
 Ehoza Blogging Contest 2010
undian dijalankan selama seminggu
dan skali lagi entry aku plg rendah skalik undinya

 view feedback (2) 

sejam lagi ckop 24jam berlalu
hanya ada 2 je undi aku dpt
thanks a lot to Lynda CG
 to be the lucky first voter hee..
**tak taw la dia like sebab betul-betul 'like' or kesian tak ada undian
second voter tak lain tak bukan
aku sendiri haha..
 sedih kan?
orang lain da berpuluh-puluh
i just got 2
nevermind
aku join pon bukan dok gilakan hadiah tu
**statement cover
saje nak lepas addict berblogging
da lama aku tinggalkan zaman-zaman itu

after baca sume 14esei 2000 patah perkataan
apa yg boleh aku konklusikan
akulah peserta plg mnjahanamkan acara
harghh argghhh argghhh,, *gelak jahat*
serius lari dari topik
lagipon aku join time contest dah nak expired
manalah nak cekup idea?
aku pon memang tak ada pengalaman langsung
pakai bedal je lah ngeh3
serius
1st time dengar pasal Ehoza.com neh
bila klik link website yang paten bagi
keluar iklan pasal contest tuh
amat tertarik dgn syarat
tiada limitation utk artikel/entry yang dipost
aku kan bab-bab mencarut  mengarut
memang feberet lah
lagi tengah-tengah mood study week neh
boleh gak hilangkan tension aku

wateva it is
so sorry to pengetua Ehoza
evendo rasa amat down sekali ditika ini
sampai rasa nk surrender
aku jalankan jugalah syarat yang terakhir tuh 
promot link anda utk dapatkan undian
so
silalah klik dan like link berikut:
**haha.. mana la dapat title jiwang camtuh

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...