Wednesday, March 31

bukan mimpi basah

4 ribu komen
Aku ni mmg fanatik gegiler celebrities kat philipine dgn thai **especially jejaka tampan, segak, mutu & keunggulan of coz. Aku lagik prefer tgok cite philipine dgn thai dr indon yg merapu merepek dan meraban tuh. Al-kisahnyer semalam aku termimpi si Ejay neh **rasa mcm xnak bgun je Mimpi apa? rasia la.. hahak **gelak jahat tapi yg pasti bukan mimpi basah ok! Dia neh actor & model yg agak femes la kat philipine tuh. Ala2 mcm Fizo Omar kat Malaysia la.

Ejay Falcon
Suka sgt tgok dia kat Pinoy Big Brother: Teen Edition Plus. Dia xde la femes kat Malaysia mcm Diether Ocampo & Jericho Rosales **masing2 ex si Kristine Hermosa tapi tetap femes di hatiku..wah~ next time aku cite la lebih2 pasal dy neh. mmg penuh sefolder gamba capture dia.. huhu wateva it is, UTTSADA sayangku tetap menjadi pujaan. siap wat banner segala.. hahak



















kalaulah aku se-lucky si kristine.. asek dapat balak hensem2 je **mimpi jela yg mampu

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Monday, March 29

@#$%.. kerandakah ini?

8 ribu komen
PERHATIAN: aku xjmp ayat yg sesuai sbg title entry neh. kire cincai la ea.. pastu watak dlm entry neh da meninggal dunia. so calm down dan sila sediakan tisu sekiranya anda seorang yg amat sensitip dan jenis "dalam hati ada taman"

Ape reaksi korang bila tgok keadaan ini? sedih ke gembira ke ape ke? aku da la 'kurang' dengan spesis neh tp aku xtao nak ckp pe. klu baby maybe kite akan cakap, "Kejam giler, manusia apakah ini?binatang pon syg anak.." tapi bila binatang bkn baby, tapi mak baby dperlakukan sebegini kita nak ckp pe? adakah "Kejam giler, kucing apakah ini? manusia pon syg mak.."? aku la manusia tersebut, syg giler kat bonda aku huhu.. mangsa xkenali oleh aku dan kawan2 aku jugak. tiba2 tyme nak buang smph aku ternampk la mangsa di dlm kotak. shock sekejap, amek gamba ala2 ahli forensik. rasa mcm CSI:Malaysia lak huhu.. "Ley wat modal blogging neh", kata aku di dlm hati. konon2 kotak tu keranda si mangsa la. xtao pe sebab dy mati sbb aku xsempat nak wat bedah siasat. maybe sakit tua xpon sakit bersalin.. juz a guess. so nak sedekah al-fatihah xtao lak agama dy. Kat sini juz nak ucapkan thx kepada yg urus jenazah neh & takziah kepada ahli keluarga si mangsa. at least mayatnye xbersepah-sepah kn..

motif ak, tah la.. xde motif kot.. korang pikir la sendirik. aku de kelas neh. babai ^^
sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Tuesday, March 23

dari beLLa kepada beLLa

3 ribu komen
P/S: Entry ini akibat daripada perbuatan miss beLLa yang mengetag aku tanpa usul periksa. Akhirnya, aku terpaksa melakukan perkara ini secara suka ataupun dukarela. Kalaulah aku miss beLLa bersabar~

AWARD COPY PASTE & EDIT SAHAJA

Here are the rules to accept the award :
1. Thank & link the person that gave you the award.
2. pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
3. Contact the bloggers and let them
know they've won the award.
4. State 7 things about yourself.


1. Thank & link the person that gave you the award.
mekaseh berbanyok kepada miss beLLa yang mendajal aku wat menatang neh ^^

2. Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
miss beLLa
**sbb dy yg tag aku
miss Suraiza **sbb dy tag beLLa
miss Nisa **senasib dgn cik Suraiza
misz benida
miss sha **hahak..
miss bellarossa **aku tao dy da wat, saje nak bg double work
nini teddylicious
asada ryutaro
arifpemuzik
uncle releven
adek abang
special case:
geng H1P8
yakuza- yakuzi BCG

erkk, sape lagik neh??? td rsa da mcm rmai. Alah ckop la tuh.. yang lain nk wat pon ok je, xkena cas sesen pon. korg sume fantastik cm aku jugak wat ^^

3. Contact the bloggers and let them know they've won the award.
hok aloh.. kena wat jugak ke?! pospone ley?kui3

4. State 7 things about yourself.
  1. muka ala2 miley cyrus yang nyanyi lagu 7 things tuh
  2. ske lagu syepah zarina - langit ke-7
  3. seminggu ada 7 hari
  4. arini aku belanja 7 hingget tao
  5. ada 7 keajaiban dunia **tidak termasuk aku
  6. 6+1=7
  7. ....... <-- 7noktah
skati la nak jawab pe pon kan? bukan kira markah pon..

TAG COPY PASTE & EDIT SAHAJA

haa, 1 lagik kije tambahan, mcm extra homwek la. baru berkira-kira nak skip tag neh tapi kata miss beLLa dlm post beliau:
maaf.
kepada sesiapa nak buat bleyla wat ye.
kire aku tag smue follower akula ye.
bley ke camtuh?
heheheh~

kata beliau lagik, "mari kte berusaha melakukannya!".. mmg poyo lah! heh

-siapakah diri anda di rumah?-
of coz la manusia, xkan bertuka jadik sailormoon plak kan

-siapakah diri anda di samping rakan?-
still manusia tapi boleh bertukar jadik sailormoon

-5 benda yg anda idamkan tp masih belum tercapai-
1) sebuah kete kebal utk ke kelas **safety 1st
2) lamaran dari orlando bloom
3) jadik duyung cam dysebel
4) result 4.00 flat tanpa amek exam
5) menang lawan Triple-H dlm WWF

-siapakah nama pasangan anda?-
sepasang slipa jepun yg bertampal2

-ceritakan 5 perkara yg paling anda suka tentang pasangan anda-
1) nama beliau encik slipa
2)kale hitam-putih
3)even bertampal2 dgn selotep still ley pakai lagik
4) tahan lama dan murah je =RM16++
5) beli kat Giant

-bila tarikh anda couple-
yang mana 1?

-apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda-
putus kejap, lepas selotep ley pkai balek

-lagu tema cinta anda-
aku sekeping selipo jopun

-apa perubahan yg ingin anda lihat dari pasangan anda-
xperlu kot.. da ok da cm2

-tag 10 rakan yg lain-
orang yang same kena tag kat award
amek ko!

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Friday, March 19

CNY Dinner

2 ribu komen
aku malas nak wat entry sbnarnyer
klu la aku juz ckp
xpyh type2
kan senang
auto detetct suara ak
trus kua urop2 neh
so aku nak cite sal dinner CNY
da bzaman juz lupe nak cite hahak

neh saje aku semakkan diri
menyelit dengan dak2 foreigner
sume ganteng2
huhu
diorg dr China
nak communicate mmg fail la
dgn aku bi british
diorg lak bi england
mmg ssh la nak phm
seb bek hensem huhu
ekceli ak de admirer seko dr diorg neh
siapakah?
nonono.. tekalah sendiri huehue
1st dishes dy kerepek mi cmpor2 neh
xtao nama pe mende alah neh
rasanye serius
X SEDAP
yurkk.. xsume, ada gak la yg sedap
cam kopok ikan
tp lapo punyer pasal
1ari xmakan sbb nak gi dinner neh
mencekik je la dengan halia2 aku bahan
malam 2 ada 8 hdangan
mmg cam nak pecah perut
smpai round5 aku da surrender
selain makan2
ada jugak persembahan penyeri mjlis
melayu, india, cina, etnik borneo
yamen dance from pakistan pon ade
ni bukan 1 malaysia lagi da
tp 1 dunia

gambo mmg banyak giler
xckop 1gb pendrive
tp banyak gak pic yang mngarut
lom cmpor yg rosak
gegar mcm gempa bumi
sabo je la..a'haa
minah neh la tukang supply gambo2 dinner neh
a.k.a cameragirl lantik sendirik
beliau ske amek pic prasan
bila jatuh kat tgn aku
aku gune utk blackmail beliau

hahak
jahat x aku?
xpon, safety 1st rite?hehe

nota kaki: ak wat entry special utk chipo a.k.a hubby aku kt bcg community

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Sunday, March 7

aku dinganjing-nganjingkan!

5 ribu komen
xde nak cite pe pon
saje letak title ala2 gempak
ekceli da lama xwat entry
paling mudah & pantas
tepek gambo sebijik
goreng 2-3 baris ayat
so
ini gambo aku dgn kete xPax


tempat: Mall X di Kuantan
situasi: sangat berangin (on top roof kot)
cuaca: sangat panas mcm kat mesir
jam: urm kurang pasti tp petang la
tarikh: perlu ke? **padahal lupe
model: aku la modelnye
jenama: ape beza model dgn jenama?!

kununnya
ada X ada segalanya
aku tgok xde ape pon
ingat ada la nasik ayam ke
tomyam campur ke
juz sebijik kete
yg kalernye same dgn baju aku
nganjing giler?
**sape nganjing sape?

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

kejakunan di kedai pc

8 ribu komen
ketika aku berjalan2 kt mall X
aku singgah jap kat pc center
pc cap DELL
klu xsilap la
di suatu sudut
bahagian pameran laptop
ramai giler org
apehal neh?!
aku bermonolog dalaman
aku terkesima!
O_o
ade sofware capture pix
kawaii sangat~

**bergaya di alam maya hek3
inilah softwarenye
aku lupa pe nama software neh
klik jew situasion kt sebelah kiri 2
nanti dy akan fokus kt muke korunk
mmg canggih lah!
jakun sekejap aku

**ala2 pirates of caribbean lak
konfem pasni
gore verbenski
(ntah btol x aku eje neh)
amek aku blakon jadik heroin
Orlando Bloom
xpon
Johnny Depp
walawee~

**neh pix feberet aku, comel kan?
yang neh plak ala2 elvis presley
tapi cuba korunk tilik btul2
perasan x mamat kt blakang aku tuh

spoiler btol!

P/S: chipo xabes gelakkan aku masa amek pix neh. pix neh sume capture gne hanpun buruk aku jew, curik2 gak la.. huahua..

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Tuesday, March 2

aku yang flexsibel ^^

5 ribu komen
Waa~ sekarang followers aku dah genap 100 even pkeaktifan aku mem-blogging mula surut di atas kesibukan tahap melampau di kampus.. Pape pon segunung tahniah kepada adeq-abang! xde hadiah just persahabatan untuk selama-lamanya ku hulurkan hehehe.. aku pon baru kenal dak neh mAsa wat banner maulud hari tu. Selamat datang ke PETAKOM hehe..


Cakap pasal maulud, hope xterlambat aku mengucapkan Salam Maulidur Rasul kepada seluruh saudara se-Islam denganku. Semoga kita tergolong sebagai umat jujungan besar Rasullullah SAW. Best konsert nasyid malam sabtu yang lepas, walaupun kempunan nak dengar lagu Cinta Pertama dari Far-East. Masa seorang ahli diorang, Abang Shariman xdapat datang so ber-3 je la show malam tu. Whatever it diorang tetap best.. lagu Nur Syahadah mmg superb!

klik untuk ke fesbuk diorang

Nanti aku cerita pulak pasal majlis makan besar sempena Tahun Baru Cina, mmg fleksibel aku neh, sume nak sambut hahaha..

SALAM SATU MALAYSIA

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...