Monday, May 31

anti-Nuffnang!

4 ribu komen
UNDER MAINTENANCE


cane nak remove menatang bebola kat bawah blog aku neh?! semak betol lah! itulah padahnya, orang wat kite nak wat jugak.. adalah jugak baca kat ohcun.com cara-cara nak remove advertlet footer neh tapi aku xpaham sob3.. aiyak! help me maa..
sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

betulkah pagi ini indah?!

0 ribu komen
pagi nan indah
pekena milo nescafe suam beserta biskot berjemkan stroberi
subhana-Allah, nikmatnyerrr!
that's the 1st things i thought today
siap wat status kat fesbuk lagi

dah seminggu aku tak pergi ofis
dan-dan aku pergi ofis
off-day pulak hohoho..
nasib baik malang btol!

hari ni, penuh dgn semangat kesukanan
aku bersiap wangi-wangi, lawo-lawo..
pergi kerja awal
sharp pukol8 depan pintu pejabat neh
tak sampai 10minit.....

"Ain, balik dulu ea. Dtg pukol10 karang ok?"
marah Kak Nor kepadaku

terpinga-pinga kejap
perli ke serius neh?!
cobaannn..

****** Moral of the story ******
jgn wat tempat kerja anda umpama bapak anda punye (kalau mmg bkn bapak kita punya laa..)
sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Saturday, May 22

xde title untuk entry neh juga!

0 ribu komen

title pon xde
so content pon xde la
malas nak memblogging sekarang neh
dah hilang dah
addicted aku terhadap blogger.com
maafkan aku!


****** iklan FIFA 2010 ******


Cuba tengok gmbar yg dibulatkan tu. Wah tak senonoh betul mamat tu, kencing kat padang pon orang lain boleh biarkan aje.. Masya-Allah apa nak jadi dunia sekarang?! Setahu aku, kalau kencing2 ceni pkai bomoh nak menang game, huhu.. Negro pandai guna bomoh jugak ke?!

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Sunday, May 9

xde title untuk entry neh!

2 ribu komen
perjalanan dari Larkin ke Kuantan
destinasi sebenar ialah Gambang
tiket abes, straight ke kuantan je
baru tahu tiket lagi murah kalau lalu Mersing
cik fida xdapat amek aku kat sana
demam panas lak beliau
malang & kecil sgt diri ini
nak mintak tolong sape neh???
tawakal jelah...

==dalam bas==
10.02 AM
borink
xde kawan, sepi
budak pompan sebelah aku pon snyap je
nak bahasakan pe neh???
akak?adik?mak cik?mude sgt lak..
nak pelawa cikedis pon segan
segan ke kedekut???kui3
nak dga mp3, terformat henpon pulak smlm
tambah sadis lagi
kena cirit birit lak
adess bisa perut aku omak oii
aku mkn pe smlm???
tiap kali bas stop amek orang
berkejor aku ke toilet
malu?! da xkisah...

==stesen kuantan==

03.04 PM
fee teksi rm40 ke gambang
gilo po?! abes duet omak eden
tanya cik sal dia cakap naik bas tambang
bas express banyak la
adess apa aku nak buat neh???
dgn beg tarik, beg galas n beg galas
aku round2 sekitar stesen smbil mncari idea
nampak bas ke segamat
urm konfem lalu gambang
"Bang, ade kosong x?tumpang smpai simpang gambang boleh?"
akhirnya~

==dalam bas==
03.30 PM
duduk depan skalik
btol2 blakang dreba tkot terlepas
bas mmg kosong
ade bape ketul je mnusia dlm tuh
sebelah aku laki bini
agaknya la cam bini muda je
tgn si laki merayap serata anggota si wanita
cakap cam orang pekak
sikit punya kuat
tah hape2 topik yg dibicarakan
kejap gadoh
kejap gelak
gadoh balek
si wanita merajuk pulak
si laki pujuk siap tgn menjalankan aktiviti liar
dah la xhensem, eww...
astagfirullalazim

==simpang gambang==
04.08 PM
jejak je di tanah gambang
kelegaan terpancar
"Alamak! lupe bayo tambang"
adess xkan nak gi kejo bas tuh
terima kasih, moge murah rezeki abang sekeluarga
doa aku dalam hati
penyedap hati je tuh
takut xhalal pulak aku naik bas tadi
aku berlalu mendapatkan teksi ke kampus

==kampus==

04.21 PM
hurm.. again
xpuas lagi cuti oii huhu
asal xde orang?!
bergegas ke pejabat asrama
adee.. again!
tutup pulak, apa aku nak wat neh?
idea datang lagik
ceroboh bilik kosong
nasib baik mek bunga xkunci bilik dia
tapi tingkat 3, dengan beg berat ceni?!
alahai nasib~

==dalam bilik==
05.34 PM
perut lapar
tekak haus
badan penat
tangan sakit
mata ngantuk
online fesbuk


sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Saturday, May 1

cinta VS suka - part 2

6 ribu komen
-adaptasi dari 1st version-

Di hadapan orang yang kita CINTA
...Hati kita akan berdegup kencang
Tapi di depan orang yang kita SUKA
...Hati kita akan gembira
Di depan orang yang kita CINTA
...Musim sentiasa berbunga-bunga
Di depan orang yang kita SUKA
...Musim itu cuma berangin sahaja
Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita CINTA
...Kita akan kaku
Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita SUKA
...Kita akan tersenyum
Di depan orang yang kita CINTA
...Lidah kelu untuk berkata-kata
Di depan orang yang kita SUKA
...Lidah bebas berkata apa sahaja
Di depan orang yang kita CINTA
.....Kita menjadi malu
Di depan orang yang kita SUKA
...Kita akan tunjukkan imej yang sebenar
Bila berjauhan dengan orang yang kita CINTA
...Hati sentiasa ingat dan dekat
Bila berjauhan dengan orang yang kita SUKA
...Kadang kala ingat
...Kadang kala lupa
...Malah tak ingat langsung pun ada

Setiap orang akan mengalami perasaan ini dalam hidup mereka, sekali lagi ia membuat kita berfikir. Cuba fikirkanlah bersama-sama...
Siapa yang kita CINTA ?
Siapa yang kita SUKA ?

Firman Allah dalam surah adz-Dzzaariyat , ayat 49 :


“ Dan segala sesuatu kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingati akan kebesaran Allah”


sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...