Wednesday, June 8

MPPB The Series [Ep. 1]

Note: Prolog MPPB The Series in progress.

Ku terasa MPPB kali ni, bak kata Cik Aisyah Azlina ada sedikit menyerlah dan menonjol berbanding tahuntahun sebelumnya. Yelah, memangku sebagai fasilitator tersenior la katakan atau bahasa mudahnya, FESI TUA BANGKA. Pedih memang pedih. Terasa masih awal untukku menerima gelaran itu. Macam baru semalam aku celebrate besdei aku yang ke-17. gosh! *belajar terima kenyataan

Apa yang menyerlah? Apa yang menonjol? Itulah, serasa tahap kefemesan sbg fesi naik mendadak. Dulu bukan tak femes *bajet la kau! tapi kali ni rasa macam lisa surihani. Tak perlu kenalkan diri, dah tawu nama dah. *nametag besau gedabak yg 24j tergantung kat leher kau tu apa? Dulu lepas jadi fesi, genggeng family fesi juga ramai yang add pun. Tahun ni lain. Bukan saja fesi junior, bahkan students juga lecturer baru pun ada add fb aku ni. Sekali online fb, harini 10 requests. Esok +10 request lagi, lusa ++10 requests pulak, tulat lagi +++10 requests. Naik kematu jemari nak approve. Perghh, hot sangat kau ni teja!.. *aku bajet lagi

Tak cukup add, post kat wall then komenkomen status, paling koman pun like la. Memang sindrome like-mengelike ni aset dunia fb. Tak like rasa macam tak lengkap ber-fb. Tapi yang best kali ni special sket sbb siap ada yang PM aku ni, apa yang privacy sgt tah. Layan jela, kang cakap sombong. Tak semua aku reply, ada yg tak terlayan kot. Start dgn fesi junior sebelum MPPB, then fesi senior, student pun ada. Memacam hal diorg msg aku. Sebelum selepas. Itu ini. Penat melayan tapi sokay, aku suka keadaan ini. Bukan sebab rasa femes or apa tapi ukhwah yang terbina tu. Even baru kenal tapi macam dah lama.

Disini ku titipkan antara massage terpilih dalam reramai tu. *wah, mcm talkshow je Massage ini perbualan aku (TJJ) dgn seorang student KMNS, Jamilah Abdul Sulaiman (JAS) antara bebudak under aku masa MPPB haritu. Sekerat daripada perbualan kami yang panjang lebar beberapa hari lepas. *tatabahasa lingkup terus!

p/s: nama watak adalah rekaan penaip semata. ayatayat perbualan dibawah 98.73% adalah hasil copy paste penaip dari ruang chat sebenar.

JAS: rasa mcm knl akk faci hari 2 kn2????hehehehe.ingt akk mrh dak blok C mlm2 smp kol 12....garang wooo.....huhuhu

TJJ: HAHAHAHA. maaf ye adik2. akak actually kecewa sbab xsempat nak mintak maaf dgn korg semua sbb mrh2 korg malam tu.. garang ke?? actually marah2 syg, marah bersebab.. dlm gelap pun boleh cam muka akak ea.. mesti berdendam giler la ni... hahaha

JAS: ceh...xde la dendam....just cam muka akk sbb akk berstyle la...agpon ingt x ad perjumpaan felo mlm uh...akk kena jd ketua lak wt senaman kt dpn uh..kelakar taw...garang kot akk...da la ngantok sgt time uh..redha je la kami ni..HAHAHA

TJJ: HAHAHA. adeh malu2.. kantoi la an tido masa taklimat.. akak ragging korang pastu felo suka ragging akak.. hahaha.. mana2 kawan2 yg terasa ati or kecik ati or yg dah menyumpah seranah akak malam tu akak mintak maap la sesgt, serius xpnh nak mrh2 org ni, tp demi tugas.. terpaksa juga..

JAS: HAHAHA...da tentu diorg da lupekn kot...mule2 je diorg HOT la konon sbb da lewat kn then kena lak mrh ngn akk...yg akk ckp junior hormat akk2 2...eh ad ke yg rude kak time uh..ce cite...hahaha...mmg tido kot time taklimat..tersgt la penat time uh...tp cheer the best la..dlm hati bngang je kt bdk yg wt akk mrh uh..HAHAHAHA..sabar je..

TJJ: owh.. pasal tu, biasalah la an bila anak2 dato, mak2 datin ni. lagak dia lain sket.. akak cakap baik2, boleh pulak dtg berdiri dpn muka akak then tnya "AKAK NI NAMA APA?" biadap xbiadap tu, korang dah besar kan. bukan budak sekolah lagi.. tu belum masuk yg melawan cakap, jenis menganjing tu mmg ramai la. akak xkisah pun, nasib baik 1 malam je akak buat rokol tu tak macam tahun2 sudah.so korang yang masuk tahun ni kena bsyukurlah, lagipun kna jaga status kluster c. BEST KLUSTER OF THE YEAR.. tiap2 tahun, xpernah kalah cheers tawu. so thun ni akak igt kalah la sbb sikit sgt budak2 kluster C, tp alhamdulillah korang mmg terbaek...

JAS: ilang suare kot dok jerit2 2...dlm aty pk mmg da klh kot...oh so rude ye bdk 2...knape wt akk cm uh...bestnye tiap taon akk jd faci..xsngka gk ad yg mlwn ckp..ingt sume jenis yg ikot je..tgk muke sume baik2 je..akk jage c3 kn2???bile nk dtg sini ag ye???psl yg tnye name akk 2 adk ad dgr cer tp xtau sape orgnye...n c bpe kn...abs akk bgtau x name akk?

TJJ: HAHA. xla akak cakap "KENAPA?ADA MASALAH??" smbil buat muka singa betina, terus dia sengih2 blah.. akak pun xtawu nama dia tp akak tawu dia LDK 03. sokay, akak pun dah lupakan. kita dtg nak berbakti dgn matrik sendiri, bkn nak carik gaduh.. nanti kalau ada pengambilan fesi lagi, adik join la.. dijamin best haha..

Dah, sampai situ je. Lainlain hal tak perlu. Rahsia antara kami. HAHA. Tapi tak sangka mereka seramah ini. Kalau aku dulu, malas aku nak amik tawu pasal akak/abg fesi time orentasi aku. Tegur apatah lagi. Sangat benci fesi kot dulu tapi bila dah masuk jadi salah seorang ahli keluarganya for sure u wanna say FESI, I FALLIN' IN LOVE!

Next episode: si kaki gosip membongkar rahsia. siapa si kaki gosip tersebut? rahsia apa? nantikan..
sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

0 ribu komen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...