Friday, August 12

MPPB The Series [Ep. 13]

The last hot story of the week, Ops Datang Bulan. Aku sukasuka je bagi nama operasi ni. Dari hari pertama lagi dah aku perhatikan. Kenapa ramai sangat yang ABC? Sampai penuh sepanjang susur gajah laluan tengah tu. Aku nak jalan kat situ pun naik segan, terpaksa lalu ikut jalan besar sambil tutup muka. *motif tutup muka? LOL

"Aku memang tak percaya dengan budakbudak nie. Ramai giler kot yang period sampai seratus lebih satu kluster memang temberang giler arh. Dorang ni sambil lewa betul la.." Bebel Siti Rahimah Rejab atau lebih mesra dengan panggilan Jemah. *Mak Jemah femes oke!

Kebetulan petang tu kami fesifesi otai ni habis dinner lambat. Budakbudak dah berkumpul. Kami tengok jelah gelagat fesifesi asrama kumpulkan student. Mana yang perlu diasingkan, diasingkan ikut kategori kategorinya. Pastu kami peliklah apasal yang keluar baris lagi ramai dari yang dalam baris. Lepas ditanya pada fesi setempat *kami fesi dari kayangan cendekia tak tahu keadaan jauhari rupanya yang ramai-ramai tadi semua ABC. Amboi ramainya! Takkan ABC pun nak serentak kot.

Inilah masanya fesi otai bertindak! Selesai mematahkan taring Kluster C dalam entri ini, Kluster A pula nak mengaum ye. *ayat sastera level tinggi ni Mentangmentang fesifesi sana baikbaik dan berwajah polos. Henyak-henyaknya dek bebudak. Waktu magrib itu jugak kami start operasi. Tanya dulu mana yang betulbetul boleh solat keluar baris. Semua tak mengaku.

Next step. Tanya lagi. Tak ada yang mengaku jugak. Then ugut nak rogol raba sorangsorang check kesahihan mereka itu benar sedang ber-ABC. Muka masingmasing terkedu. Ada yang tak percaya. Kononnya kami ugut-ugut sayanglah. *memang pun

Sebab tak percaya tu kami pun buatlah demo. Bukan demostrasi macam kempen Bersih 2.0 tu ye. Demo 'itu'lah.. So modelnya adalah _______. Dirahsiakan. Malulah beliau nanti. Ini bukannya program realiti tibi Malaysian Next Top Model uh nak dibangga-banggakan.

Dipendekkan cerita, lepas demo tu baru muka masingmasing pucat. Bukan pucat tak cukup darah. *Lebih darah lagi adalah. Katanya malulah kalau akak akak fesi buat macam tu. Nak kata kes cabul? Kami perempuan. Nak kata kes rogol? Jauh sekali. Nauzubillah perempuan "eheme-ehem" perempuan.

Next step... tuuttttt. Siaran berbayar. Sila bayar dulu kalau nak tahu kisah selanjutnya. Alaaa.. Arh takda ala, ala.. Ianya bukan untuk tontonan umum oke dan melibatkan kesensitiviti masyarakat. Biarlah hanya yang terlibat fesi mahupun pelajar terbabit sahaja yang mengetahuinya. Kalau aku publish jugak nanti marah Sis Noora sebab beliau pun terlibat sama. Haha Tak gitu ling?

Manisnya Sis Noora ini
to be continue...

p/s: selesai sudah 12 Ramadhan. Alhamdulillah.

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

1 ribu komen:

GEMBALA SUARA said...

oh noora ~~~ kangen deh sama kamu.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...