Monday, August 22

MPPB The Series [Ep. 15]

Aku selalu cerita pasal pengalaman aku sepanjang series ini. Yelah belog aku, lainlah kalau ianya belog alumni. jadi episod kali ini, marilah kita selongkar perasaan dan baca luah rasa seorang fesi baru ketika minggu orentasi, Cik Wan Selamoh dan Mariah Jonet. *takda watak lain ke?

Che Wan Selamoh: Awal2 time datang jadi fesi, kami rase terpinggir. Kitorang siap cakap nape ek abang2 fesi dengan fesi2 lelaki yag baru senang je get along tapi yang pompan ni susah btul nak get along dengan akak2 fesi. Kita jeles kot tgk akak2 fesi ni. *jeles sebab kami cantik lettew.. Kita orang nak join akak2 fesi ni tapi tak tau macam mane nak masuk sebab kita orang pikir kang tetiba datang borak korang cakap, "Eh budak ni nape? Tak kenal tetiba nak beramah mesra.." Hahaha.. tu awal2lah tapi biler dah masuk hari sabtu dan ahad tu dah oke dah. Takdelah sombong mne pun akak2 fesi ni. Giler2 gak macam kta org..hehehe..

TJJ: Kitorang pun fikir camtu juga. Kenapa la adik2 ni mcm nak xnak je layan kitorg. hahaha.. Sampai Kak Ocha cakap, "Teja muka kau garang sangat kot sampai budakbudak takut nak tegur.." Masa solat jemaah tu, kitorg tgu kat belakang ni kot2 ada adik2 nak tegur. Kan akak dah cakap akak jenis tak ingat muka orang. Aku baru perasan sorangsorang masa salam ramai2 tu. Sampai naik lebam pipi duk cium2. Tinggi rendah, tinggi rendah naik sakit pinggang. Sorangsorang perkenalkan nama tu dalam hati, "MACAM MANA LA NAK IGT SEMUA NAMA BUDAK2 NI" Hahahaa.. sampai akak terpaksa catit nama korang dalam henpon ni. Gigih akak nak ngapal nama sorang2..

Mariah Jonet: Kite dah jumpe dulu dalam fb kan kak teja??hehehehe

TJJ: yelah jumpa dalam fb tp still xleh nak cam. Muka nak sama je semua.. skrg ni pun yang rapat dgn akak tu akak igt la, yang xrapat mcm fesi2 kat blok A tu akak cuba rapat2kan.. kita kan family.. sorilah Semah kalau rasa terpinggir. 120 org kot.. kalau nak rapat dgn semua dalam 1 minggu mmg xsempat la.. Even kat matrik, 1 praktikum pun amek masa setahun nak rapat. Tapi bila jadi family fesi, 1 hari pun dah boleh timbul rasa sayang... *pergh ayat bunga


teringat Hazama bila dengar lagu ni huhu..


Err.. ini siapa yang luah rasa? Junior ke senior? HAHA maap, maap, maap. Apapun bersambung lagi.. Masyallah!

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

2 ribu komen:

khalid kadir said...

terus buat movie je, x usah series2 nie, huhu.. anyway, nice2 =)

sLpmEpLz™ said...

@khalid kadir ko sorg je yg prasan ni kalid haha.. nice 2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...