Saturday, December 17

aku, nescafe dan cermin

Monink uolss ..
Awalnya bangun? Itulah. Entah kenapa aku tak dapat tidur 2-3 hari kebelakangan neh. Caffeine side effects maybe.  Mencekik neskepi tetiap hari tak kire siang malam, mana mahu tidurnya. I need to stay up for finish up .. erk obesi sangat. Stay up nak siapkan esaimen ngan project menggunung ni adoinyer pun. #sigh

my all time favourite #wajibminum
Then terfikir.. setiap pagi sesudah subuh apa yang aku buat. Gosok gigi Basuh muka Mandi Berak Sikat rambut. YES, SIKAT RAMBUT! Celik je bijik mata, sikat yang pertama aku carik. Jangan tanya kenapa. Memang dah habit sejak azali. 


Alhamdulillah, syukur kepada Allah kerana telah mengurniakan aku dgn rupa dan fizikal yang sempurna. Segala yang dijadikan-Nya pasti ada kelemahan atau hikmat di sebalik kejadian itu. Oleh itu, kita hendaklah sentiasa bersyukur kerana walaupun pada mata manusia, kita tak lah secantik mana tapi hanya iman di hati yang dinilai oleh-Nya. 

Baca doa melihat cermin setiap kali ingin bersolek dan diikuti dengan selawat ke atas Nabi S.A.W. sebanyak 3 kali.

Allahuma kama hassanta khalqii fahassin khuluqii

Bacalah doa-doa yang diajarkan oleh Rasulullah semoga membantu kita menemui kebaikan didunia dan akhirat. Selamat berdoa dan beramal. #zzz


sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

7 ribu komen:

Firdaus said...

First time baca rage comic yang memberi pengajaran mcm ni~
Me gusta!

Miss Hidy said...

hehe...cari sikat bangun2 pagi...mcm janggal je dengar...=P...

syieda ;) said...

nescafe mocha! syieda suka! lama dah tak minum. selalu minum kat sekolah je. senang beli kat koop. sekarang cuti dok uma, minum neslo je. hehe~

thanks eyh kasi doa tu. syieda nak amalkan doa tu selalu la :)

Nurul Iman Rosman said...

nescafe? kite tak minum, tak suke.
minumm teh o je. hehe!

sLpmEpLz™ said...

@Firdaus selalu comic troll org je an? noti aw..


@Miss Hidy janggal ke? agaklah HAHAHAHA

sLpmEpLz™ said...

@syieda ;) alhamdulillah. belilah 1 katon wat stok :)

@Nurul Iman Rosman teh o pun sedap. tp xde teh nk wat huhu

TiraPengemis said...

bgn pg menuju ke cermin...gosok2 taik mata...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...