Thursday, December 29

Film Review: Ombak Rindu

Kebanyakkan kita dengar orang keluar panggung Ombak Rindu,
kompen keluar dengan mata bengkak beserta hingus hijau kering.
Sedih katanya
Ini adalah pandangan seorang penonton Ombak Rindu versi download.

10 babak lawak pecah punggung dalam Ombak Rindu.

#10
Lakonan Julia Ziegler yang tiada motif.
Part kat kebun teh tu kesian sangat.
Kawan tu tak sempat habis dialog, dah move scene lain.


#9
Impression muka Mila lakonan Teja Lisa Surihani.
Anda yang pernah menonton perasan tak?
Muka Mila macam over acting.
Sampai babak nak mintak cerai pun muka tension.
HAHAHAHA
Lisa pun nampak tak cantik dalam movie ni.
Kenapa ek?


#8
Ini aku nak snapshot sikit.

Pakaian Izzah lakonan Teja Maya Karin.
Apalah ke buruk ngat aih.
Nak tunjuk kampung ke kolot neh?
Macam tak pernah pakai tudung. (memey pom)
Budak sekolah rendah pun pakai lagi kemas kot.
Pakai mak andam nyah lettew.
Rosak! *sigh*

#7
HAHAHAHAHA
Ini sangat LOL.
Dah menumpang kereta orang tu.
Dah kenapanya dibawak sekali kucing tepi jalan?
Nasib baik kucing, kalau jumpa ayam ke itik ke biawak tepi jalan
Mahunya dibawak sekali. Haghaammmm.

#6
Kalau rabun/buta huruf, sila picit atas gambar utk tumbesaran sihat.
"Letaklah nama Lolly ke, Polly ke, Sally ke.."
Muka taknak serius lagi ke?
HAHAHAHAHA
Banyak-banyak benda, kucing jugak jadi bahan utk berbual.
Nasib baik part lepas tu agak romantis.

#5
Tengok snapshot pun dah gelak kot.
Apa motif makcik neh pakai sebegitu fancy dengan mekap yang sangat meriah?
Ini tak lain, pengaruh Datin Rosmah lettew.
Kalau aku, tak ngaku mak dah.
SPOIL!

***
Ongbak Windoo The Comic
By: Teja Al-Ahmed

"Wahai lelaki, sesungguhnya tiada wanita yang sanggup berkongsi kekasih hatinya dengan wanita lain."

***
#4
Snapshot lagi. Scene santek ngat aih.
Serius sakit perut weh tengok movie ni.
Part neh buat aku teringat zaman kecik-kecik.
Dulu an kalau bonceng basikal, mesti yang depan suruh kangkang leluas.
Katanya takut tersepit kaki celah tayar/ rantai.
Is it the same w/ the scene?
HAHAHAHAHAHA 
Hilang macho Aaron Aziz aku.

#3
HAHAHAHAHA
Okay gelak dulu sebelum review.
Aku rasa kelakarlah gaya Pakcik Dollah dengan Mail lari.
Tak reti nak explain, korang tengok sendirilah.
(sambung gelak lagi)

#2
Time Haris accident rasanya dalam hutan rimba.
Dah mana pulak muncul makcik-makcik tu semua?
Siap gendong anak kecik paling tak tahan tu.
Apakah mereka ini yang memandu lori tersebut?
Atau majlis mesyuarat tingkap tengah carik port baru?
Oh, orang Asli yang sedang menunggu bas untuk ke Pekan kot.
Wallahualam.

#1
HAHAHAHAHAHA
Ini paling tersangat LOL amat okeh.
(tatabahasa hancuss)
Muka Haris paling taboleh belah kot.
Muka pasrah giler kena ***** dengan Mila.
Sampai part neh aku bahan gelak sampai senak perut.
Siap pause 5 minit.
HAHAHAHA
Tapi itulah lelaki, kata tak suka tak cinta.
Malam pertama layan juga. Puii!

***

Pelakon terbaik jatuh kepada ..
.
.
.
.
.
Tadaa!
Pakcik Dollah
Time dia reveal semua tu aku rasa ada feel sikit.
Bergenanglah sedikit air mata uh.
Aku rasa pakcik ni lah yg berjaya membawa aku
masuk dalam mood yang sepatutnya.
Kalau tak duk bahan gelak je aku tengok filem ni.

Babak favourite aku jatuh kepada ..
.
.
.
.
Tadaa!
Mail dan Mila Seha
Sweet ngat aihh . *berangan*

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

27 ribu komen:

budakijaupendek said...

kahkah!
duk gelak sorang - sorang depan lappy ^^

sLpmEpLz™ said...

@budakijaupendek tengok jugak ke? ekeke lawak an

✿Dear Yayah✿ said...

serius setuju sgt dgn awk!!! kah! kah! kah!

haritu masa sy tgk kt wayang. kiteorang pakat gelak gile2 la time diorg tu belakon.

part yg romentik pun jadik kelakar.

mcm tak menjadi je lakonan tu. HAHA.

adoii..kesian betol

novel jugak lagi best~

Balqis Azhar said...

aku nak gelak
aku nak gelak !!

ahaha :))

kelakar giler kot.
time tgok tu mcm boring tahap 3 !

sLpmEpLz™ said...

@✿Dear Yayah✿ "novel jugak lagi best~" SETUJU 199% :D

sLpmEpLz™ said...

@Balqis Azhar gelaklah! gelaklah!

ada gak part boring. tapi masih kelakar :D hakhak

Lia Irdelia said...

rajinnya kamu...
hahhhaa..
nice.. :)

TiraPengemis said...

cte ni mmg xbest

sLpmEpLz™ said...

@Lia Irdelia rajin apanya? duduk tengok je pun. ekeke

sLpmEpLz™ said...

@TiraPengemis best la jugak juz cara penyampaian tak berkesan. huhu

shida'R said...

nak tgk tp mcm rsa akan nyesal nnt xtaw kpe hahaaa...

yana said...

dok dlm panggung wayang gelak je.. x sempat nak sedih...hahaha knp babak kat kolam renang x masuk skali.. mmg failed yg tu.. xperlu ada pon.hahaha giler x selera @.@

sLpmEpLz™ said...

@shida'R tengoklah! tengoklah! tengoklah!

konfem menyesal HAHAHA

sLpmEpLz™ said...

@yana kalau ikutkan semuanya nak masuk sekali. HAHAHA

babak kt kolam renang tu tgok je da mual, apakan lagi nk review. :p

Unknown said...

hahahaha.bngekk akk nihhhh.

MUHD SHAH JEHAN said...

haha lawak kot time part makcik fancy tu!! padahal xtgok lg crt ini..hehe malas and xdew mood pun nak layan..baca top ten babak lawak ni lg xdew mood nak tgok ombok rindu hahaha

cik ems said...

ini adalah cerita terlawak tahun ni. haha.

Cik Yatt said...

hahaha..sme lak kite..srius tngok cite ni gelak kot..plek dngr org kate sdey sngttak pon..

agaknye klu tngok at wyang mau kene maki sbb gelak..hahahah

khairul said...

dah masuk astro 1st..wife abg gaduh nk tgk crita ni

sLpmEpLz™ said...

@Unknown bilo den jadi akak kau?

sLpmEpLz™ said...

@MUHD SHAH JEHAN tngoklah! wat eksesaih rahang mulut hahahaha

sLpmEpLz™ said...

@cik ems 10+ "ini adalah cerita terlawak tahun ni. haha."

sLpmEpLz™ said...

@Cik Yatt nasib baik xtengok wayang, mbzir rm16 kot. baik beli mekdi :p

sLpmEpLz™ said...

@khairul biarkan dia tgok. menyesal lettew nnt hahahaha

fiq. said...

baru layan semalam, tak best, watak LS macam clumsy gile a.k.a kelam kabut.and true, overacting.

pstt, patut la org kata dalam citer ni ada Datin rosmah, wakakaka

sLpmEpLz™ said...

@fiq. clumsy ngat mcm smurf ekeke

shafmechy said...

sebijik mcm member aku..gelak ja tgk crita ni..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...