Friday, December 28

Nasi Goreng USA dan Fresh Orange

0 ribu komen
Nasik Goreng USA santapan tengahari ini. #Alhamdullillah
Bukan nak cerita pasal makanan tapi pasal call yang masih panas lagi kedengaran di cuping telinga ini. 

Selepas beberapa purnama aku menjalani industrial training, akhirnya aku menerima satu panggilan daripada nombor yang tidak dikenali. Panjang. "Pasti bukan line Malaysia," monolog aku.

"Hello, may I speak to Miss Nurul?"

Suara perempuan. Level English tahap tinggi.

"I'm !@#$%^ from !@#$%^ Technology !@#$%^ Berhad. !@#$%^& bla bla bla .. Can you walk-in for the interview and bla bla bla again ..."

!@#$%^ itu bukan mencarut tapi ayat yang tidak dapat dikesan apakah ia. Al-maklum sajalah, MUET listening aku paling melingkup sekali.

Lenggok ayat dan slengnya aku syak beliau Indian atau Pakistani atau yang sewaktu dengannya. Rasa macam nak keluarkan gegendang telinga aku dan letak kat tepi bibir dia, gigih nak memahamkan setiap baris ayat yang dia ucapkan.

" Bla.. bla.. bla... position as Executive !@#$%^ bla.. bla.. bla.. available to travel on and off to India?"

INDIA? Ayoyo tanggechi! Dey sunna rey.. Aishh, *tepuk mulut* drama Tamil la pulak. Akhirnya dengan perkataan sorry bertalu-talu diluahkan dibibir mungil aku ni ku tolak tawaran beliau. Bukan sebab tak boleh travel ke obesi or gaji tawaran tidak memuaskan, tapi disebabkan aku masih terikat untuk menjalani internship aku sehingga February depan. Really pray for her, call me back after a few months later.

Mungkin bukan rezekiku disitu.

P/S/S: Phone conversation ini berlaku di hadapan Puan HR tempat aku praktikal sekarang sebab kami dalam kereta after lunch kat luar. Bayangkanlah. Awkward.


sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Monday, December 17

No more slpmeplz!

2 ribu komen
Sejajar dengan kemeceten aku sebagai manusia normal, aku rasa aku perlu lakukan perubahan pada belog aku yang dah season ni. Inilah hasilnya. Header baru. *Rujuk header diatas. Hiks
Selamat tinggal SlpMePlz. tsk tsk :'(
Ramai juga yang tanya (sapa entah yang tanya HAHA), apa "slpmeplz" atau orang baca as "slap me please"?

Menceritakan sejarah wujudnya word tu adalah ketika aku di zaman persekolahan. Time tu femes sangatlah Friendster dan Myspace ni. Time tu boleh dikatakan separuh daripada 24jam masa aku dalam sehari aku abdikan menghadap benda-benda tak berpekdah ini. Nampak tak betapa obsesnya aku dengan dunia komputer.

Nak dijadikan cerita, atas kesedaran aku sendiri tentang hobi tak sihat aku ini aku selalu cakap kat member-member rapat aku, "Lempang aku kalau nampak aku macam tak ingat dunia ngadap PC". Tapi tak menjadi jugak sebab kawan mana sanggup lempang member yang baik, comel, sopan-santun, suci murni macam aku ni kan. So aku letak la nickname kat profile frienster/myspace aku as SLPMEPLZ. Shortform sebab nickname boleh muat 10 character je.

So sekarang kenapa tukar SlpMePlz tu?

Sebab sekarang PC, laptop, mouse, OS, motherboard, keyboard, pendrive, thumbdrive, CD, DVD dan entah hapa-hapa lagi gadget yang sewaktu dengannya kini adalah hidup aku.! It's a part of my life, and now on whos dare to slap me? Aku pulak yang slap orang kalau kacau aku. HAHAHA.

Begitulah ceritanya. Say, "Ooooooo ..." ramai-ramai.

Yang aku masih aktif : Myspace Frienster Blogger Facebook Twitter
*Disusun mengikut tahap keaktifan daripada tak aktif langsung (kiri) sehingga terlampau aktif (kanan)

************
Siapa Syima?! Tak tawu kenapa keluar menatang ini bila aku bukak belog aku. Adakah sebab pertukaran diatas? Hamboi-hamboi sampai boikot begitu sekali. Aku klik je advance tu dan take the risk on my own. Tak pernah lagi laptop or PC meletop sebab page sebegini. HOHOHO *gelak lagak otromen*


sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...