Wednesday, August 27

Segmen Blogwalking: When I Was A Kid by Aina Akmal

Katanya,

"Assalamualaikum semua. (Waalaikumsalam wbt)

Okay, sebenarnya dah beberapa hari aku rancang nak buat. Nervous ni. Takut tak ada orang nak join~ T__T

So hari ini aku akan lancarkan Segmen Blogwalking: When I Was A Kid. So, di samping anda berblogwalking boleh anda baca kenangan-kenangan sahabat-sabahat blogger kita yang pernah jadi lagend masa kecik-kecik duluu kan?"


Hahahaha (peluh jantan didahi). Aku sebenarnya dah tak berapa nak ingat kenangan masa kekecik dulu. Hmm macam tua sangat gaya. Mihmihmih. Kalau aku taip, mau dekat patjuta lapan billion patah perkataan entri kali ini. So, biarlah gambar yang berbicara.

Aku seorang kanak-kanak yang comel, lincah (baca: terlebih gula) dan bijak bestari suatu masa dahulu. Dibawah adalah antara kenangan dan memori aku sepanjang bergelar kanak-kanak. Engkorang yang juga membesar di zaman 80-an dan 90-an, mesti sinonim dengan ini.

Permainan aku petang-petang. Jaguh taman aku ni dulu.
Puah main, korek tabung beli jajan. Makan jajan macam makan nasik.
Kalau cuti sekolah lagi sakan. Tak duduk rumah mengalahkan orang kerja outstation.
Kalau duduk rumah pun takda makna nak duduk tengok katun dediam depan TV.
Mak jadi gorilla kalau kami adik-beradik ada kat rumah.

Itulah kisahnya serba sedikit zaman aku seorang kanak-kanak yang comel, lincah dan bijak suatu masa dahulu. Bestkan zaman kekecik aku? Throwback ke idokkk? Kini...


*sigh*



sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

14 ribu komen:

Aina Akmal said...

hahaha, sama lah kak. main tiang lah paling bestt~

thanks sebab sudi join.
Happy bw. check your name here. hehe.
http://nurainahanis.blogspot.com/2014/08/senarai-peserta-segmen-blogwalking-when.html

Dak Teja said...

@Aina Akmal sesama kasih. Rasa dpt adik baru panggil akak hahaha

Aini said...

Salam berkenalan :)

mama 3farhanah said...

Best mainan dulu2. Mmg tak ingat nak balik rumah. Kalau cite kat anak2 sekarang, diaorg mmg tak tahu Permainan kita ni..

Selamat bersegmen...jom singgah blog saya

budak said...

Haha. Throwback sangat ni kak. Best gila zaman 90an dulu ;)

Blogwalking dari segmen yang sama :)
http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

dilakhir said...

serious gambar semua ni.. semua pernah buat :)

datang dari segemn yg sama :)
http://myimpiannaad.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

Cik Mimie said...

haish, rindu zaman kanak2 :) makanan tu sekarang susah nak dapat..hehehe..

Gudluck Dak Teja :)

Iola said...

hhhohooo... kita pun main gak hehehe

Fhatin Amelia said...


Singgah dari segmen yang sama :)
http://mellyareenza.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

Fhatin Amelia said...


Singgah dari segmen yang sama :)
http://mellyareenza.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

Amirah Md Nor said...

jajan tu fevret time kecik-kecik dulu....
sekarang memang susah nak jumpa...
semua dalam gambar tu, semua amiez pernah main...haha ...rindunyaa

blogwalking dari segmen yg sama :D
http://amieznuown.blogspot.com/2014/08/18-segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

Nur Zaff said...

salam... singgah dari segmen yg sama.. Good luck!

http://miamorzafirah.blogspot.com/2014/09/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

Yun Sing said...

OMG setuju sangat semua pernah buat kecuali guli dan keluar rumah.. dulu memang duduk rumah hadap dinding sebab my mum tak bagi keluar.. jadi dok kat rumah panjat sini, panjat sana.. my mum pun pening xD

CT Humairah said...

wow betul betul terasa macam singgah balik ke zaman bebudak dengan gambar gambar yang ada..

CT datang singgah sini.. Maaf lambat baru ada masa menjenguk..
Done follow sini lama dah..
Jemput singgah -- When CT Was A Kid

Jemput Singgah :D
Komen Sikit Wajah Baru Blog CT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...