Wednesday, August 27

The Versatile Blogger Award

I have been tagged on an award -- The Versatile Blogger Award. Wahwahwah, versatile ke?

For The Versatile Blogger Award, orang yang kena tag kena bagitahu 7 perkara tentang diri mereka. Done telling about themselves, mereka akan tag 15 yang lain. (KEMAIN RAMAI HAAA..) Kalau kau terkena, kau akan buat perkara yang aku akan buat lepasni.

So, let's get started:
  • Thanks to the person who gave you this award. In this case, thanks with love to Fiffe Feyca (adik fifi fairuz fuiyoohh) and  Aina Hanis. Muah ciked!
  • Write 7 things about yourself. Continue reading.
1. Appearance. Malas nak ulas, beginilah ceritanya.. 


2. Kelakar. Orang kata aku kelakar. Agaknya mereka jenis mudah terhibur kot. Aku cakap sikit gelak, aku gerak sikit ketawa. Entahlah. Aku rasa aku cool dan awesome, tak kelakar langsung.*flip bawal*

If you know what I mean.
Beberapa pendapat rakan twitter mengenai aku perempuan yang kelakar.
Okay, aku kelakar. Hohohoho.. (terus mengaku) Oleh kerana aku perempuan yang (mungkin) bersifat kelakar, aku suka lelaki bersifat pendiam dan cool. Sebab aku tamau dia lagi kelakar dan hambar daripada aku. Please take note bakal suamiku.

3. Sport lover. Aku gila sukan. Sejak aku menjuarai larian dalam guni zaman aku tadika, terus minat aku pada sukan membuak-buak. Tennis, polo air, basketball, futsal, badminton, bola tampar, bola baling (favourite), sukan trek, lontar peluru, rejam lembing, rejam orang, lompat jauh, lompat tinggi, lompat si katak lompat.. Eh pendek kata, semua sukan yang ada aku join zaman student dulu. Disebabkan ini, I was one of the “popular crowd” in school/college. (berlagak pulak, kah!)


4. This is my favorite number.

5. Anime and lakorn lover. Apa lakorn? Lakorn is Thai drama series. Kalau di Indonesia kita panggil sinetron, kalau Korea pula dipanggil K-drama. Aku ada ada berpuluh koleksi drama siam. Hero siam seriously boleh buat tak tidur malam. *miang*

*heavy breathing*
Tik Jesdaporn Pholdee itulah Pattaya (Soda & Ice Tea) dan Anothai (The Princess), hero siam pujaan ramai suatu masa dahulu. Ingatkah lagi? Yang terbaru, Forget Me Not, seriously best. Dia main watak jahat pun boleh melting. Tengok Forget Me Not dekat youtube cepat sebelum kena delete!

Anime, ini semua orang tahu. Petik anime apa yang aku tak tengok? Tapi aku lagi minat season series daripada yang beratus-ratus episode sebab malas nak follow. Pesen cepat jemu. Selain TV dan DVD, sinilah tempat aku melayan jiwa kekartunan aku:

6. Ok this is weird. I can’t eat chocolate, milky chocolate especially. Kesian lelaki acacah romantik yang teringin hadiahkan aku chocolate. The last time I had chocolate was in form one when I ate a Cadbury bar and spit it out. Lebih spesifik lagi, lepas aku menjadi 'wanita' my tastebuds semacam oversensitive. To me, it tastes like sh*t!!! (tak boleh imagine, loya) But don’t worry, disebabkan aku suka minum susu, white chocolate masih acceptable.


7. I'm a bad time manager. Ini disebabkan oleh penyakit 'perfectionism' yang ada dalam badan aku. This is one of the symptoms which I have suffered from myself. Orang-orang yang mengalami benda yang sama sahaja yang paham. Seriously, I'm really suffering for this kind of sickness -- PERFECTIONISM.


Eh, dah cukup 7? Macam banyak lagi belum cerita. Hahaha. Ok enough for today. Yang belum kenal/tak cukup kenal aku, pelan-pelan kita berkenalan ye. Yang dah kena tag tadi, jangan lupa rajin-rajinkan diri up entri The Versatile Blogger Award. Yang tak kena tag tapi nak join, engkorang anggap jelah aku tag korang jugak secara telepati.

Happy blogging. *smile*



sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

16 ribu komen:

Cik Nadyya said...

hahahaha. nk jadi perempuan kelakar la pasni ><

Dak Teja said...

@Cik Nadyya cik nadyya xbuat lawak pun kelakar dah hahaha (nampak x kita gelak)

mama amir said...

Knela bakal suami kretif lbih ni sbb xmkn coklat...hihi

Lieya Yaya :) said...

hahaha . yaya kdg2 melawak menjadi jugak . hahaha kelaka laa tu :D

thanks tag teja . ni entry khas yaya
http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/08/7-things-about-yaya-versatile-blogger.html

Lee Wa Wan said...

hahahah.... laki pon sama.... kalau lawak sikit je mesti dapat awek cun... haiskkkkk jeles ni.

Aina Akmal said...

Hahaha. Kita ni tak pandai buat lawak. T.T dah la tak lawoo. Sadiss lifee ni. Hahaha.

Cik Mimie said...

Wah, interesting juga Dak Teja ni..hehe..no 6 kite geng..Cik Mimie tak makan coklat..huhu..

papepun tag Teja kat sini :)

http://norshamimi.blogspot.com/2014/08/mini-merdeka-giveaway.html

Siti Aisya Ibrahim said...

jgn lupe tengok sini tau... I got surprise for u.... jeng jeng jeng
KLIK

Siti Aisya Ibrahim said...

wahhh dah lebih kenal dah skrg.... :D

Ibnu Ramli said...

Beribu comment tu..
Serius tak boleh makan cekelat? :O

Fhatin Amelia said...

Soda and Ice Tea and Anothai ! Seriously mellya pun suka,, Anothai sedih kan :"( thanks for the tag. Nanti mellya reply ye hihi

Norhasniza Khalid said...

alamak.. ada yang tag mama hari tu... kena buat ni

Teja Evalea said...

@Ibnu Ramli rasa mcm femes sikit baca komen beribu hahaha

cekelat kena beli sndiri mmg xmkn kahkahkah

@Fhatin Amelia sedih, hero mati. tsk tsk.. joinlah bebila free, goodluck :)

@Norhasniza Khalid mestilah, pelan2 taip mama. goodluck! ^^V

Teja Evalea said...

@Aina Akmal ish jgn cakap gitu, lawa hati lebih penting. gittew

@Cik Mimiehahahaha tag lagi! adehh.. thanks anyway cik mimie :3

@Siti Aisya Ibrahim WAAAAAAAAAA *eksaited*

Teja Evalea said...

@Lieya Yaya :) DONE!

@mama amir harap2 gitulah haha

Yun Sing said...

Haha saya pun orang macam ni gak.. tapi tak rasa diri kelakar pun.. cakap sikit orang gelak, gerak sikit orang facepalm pastu gelak xD (gelak juga kan) Tapi tak pernah orang label kelakar.. pernah dilabel pelik je xD Minat sukan gak :D Sama la kita dengan perfectionism tu.. huhuhu tension weyh lebih-lebih lagi bila ada perfectionism dan juga sikap 'semua benda suka, semua benda nak belajar, semua benda nak turut serta' jadi lebih teruk la xp (Yun Sing lettew) haha nice to know you ^^ Eh terpanjang pula komen ni ^^"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...