Tuesday, September 2

7 Cara Menang Segmen, Giveaway & Contest Online

Alhamdulillah.

Pemenang Giveaway Harry Potter by JINDRISSKA

Senarai Pemenang Giveaway Merdeka Lestari

Pengumuman Pemenang Segmen Bloglist by SHM 

Seghonoknya hamba ya Tohannn. Sebenarnya tak berharap menang pun sebab tak pernah menang kalau join memana segmen. Kahkahkah (kes putus harapan) Ternyata bulan Ogos bukan sahaja bulan kemerdekaan Malaysia, juga bulan kemerdekaan aku daripada badi 'malang'. Tahniah untuk diri sendiri. Yeay!


7 petua menang segmen, giveaway, bloglist, contest online, etc.
Wah baru menang 3x dah acacah bagi tips gittew. Kah!

1. Penuhi syarat penyertaan. Jangan nak kelepet penganjur sebab fikir penganjur takda masa nak check penyertaan satu-satu. Tak jujur, luck pun takdalah. Kalau menang pun, tiada keberkatan. Tipu-tipu nanti masuk api neraka, ayok..

2. Jadilah yang terawal. Kenapa? Biasanya penganjur lagi take note siapa yang join terawal dan lagi tinggi chance menang contest yang pakai pemenang Top Referral. First come first serve.

3. Always keep in touch. Kalau hantar link penyertaan pastikan beramah mesralah sikit dengan pihak penganjur. Jangan lepas hantar link pastu krik krik krik sampai penganjur umum pemenang. Ingat dapat?

4. Join contest yang kau yakin 200% boleh menang. Ini tak, kau anak tunggal tapi nak join contest adik-beradikku yang awesome. Memang tak dapatlah beb. Pergi cari contest yang lagi mudah dan chances lebih tinggi untuk menang.

5. Jangan give-up. Ini baru join sekali, tak menang terus anti segmen/contest semua. Bukan kena bayar pun. Sebenarnya lagi banyak kau join, lagi banyak chance nak menang. Dalam 100, mesti kena 1 punya. Percayalah.

6. Jangan terlalu berharap. Ini punca kepada petua ke-5 bila kau gagal. Bila kita confident namati kononnya kita boleh menang, last-last pakcik random.org tak pilih kita, terus rasa down dan tak bersemangat. Niat asal kena betulkan, join sebab nak memeriahkan contest dan support rerakan blogger. Boleh?

7. Doa dan tawakal. Dah usahakan? Macam exam jugak. Ada rezeki insyaaAllah tak ke mana.

The risk being disappointed by accepting the truth is a risk happy people take every day. No regret. Adat manusia macam-macam ragamnya. Happy blogging. *smile*


P/S: Semalam aku mimpi naik helikopter yang adik aku pandu, just untuk beli burger king. Apakah?



sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

6 ribu komen:

Mar Mansor said...

suka la tuw menang sampai lompat2..

Cik Mimie said...

alhamdulillah rezeki kan :) Cik Mimie pun menang jugak..hehe :) Tahniah Teja..

budak said...

kahkahkah. sukalattew menang. sampai buat cara nak menang. tahniah kak teja :)
meh share topup dgn budak. haha

Teja Evalea said...

@Mar Mansor mahu tak suka.. haha

@Cik Mimie perasan nma cik mimie, tahniah jgak ^^V

@budak meh nak blutooth topup hahaha

Wafiy Hayati said...

wahhhhh.... rezeki!!! TAHNIAH LER.. (jeles nih)

Yun Sing said...

Bhahaha tahniah ^^ Selalu join last minute.. tu pun sebab nak menyibuk sama dalam GA/segmen/contest walaupun busy hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...